Tuesday 5 December 2017

Ημερολόγιο τσέπης 2018

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφόρησε, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το νέο Ημερολόγιο 2018 τσέπης. Είναι ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο, το οποίο θα μπορούσε να ονομάσει κανείς και «μικρή επετηρίδα», αφού, εκτός από το παραδοσιακό ημερολόγιο των μηνών και εορτών, περιλαμβάνει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες της Αρχιεπισκοπής.


Το Ημερολόγιο χαιρετίζει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α’ και προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος.


Ο Πατριάρχης μας αναφέρει -μεταξύ άλλων- και τα εξής:

«Προφρόνως χαιρετίζοντες από της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τον λαό του Θεού τον εν τη αυτόθι Ιερά Αρχιεπισκοπή επ’ ευκαιρία της εκδόσεως εγκολπίου ημερολογίου, συγχαίρομεν και εκφράζομεν υμίν τα ευχάς του Ιερού ημών Κέντρου και ημών προσωπικώς δια την συμπλήρωσιν τριακονταετίας διακονίας της υμετέρας φίλης Ιερότητος ως Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας...».


Ο Σεβασμιώτατος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εφέτος ο Αρχιεπίσκοπος εορτάζει τα τριαντάχρονά του ως Ποιμενάρχης της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως (16 Απριλίου 1988). Ευλαβώς υποκλίνομαι ενώπιον των αειμνήστων Πατριαρχών Αθηναγόρου και Δημητρίου επί των ημερών των οποίων εξελέγην Βοηθός Επίσκοπος και Ποιμενάρχης της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου... Αφιερώνουμε τούτο το Ημερολόγιον σε κείνους οι οποίοι έχουν στεφανωθεί το περασμένον έτος εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν και σε κείνους οι οποίοι αξιώθηκαν να γίνουν για πρώτη φορά Γονείς».

No comments: