Sunday 9 April 2017

Μαθήματα Ποντιακών Χορών

Σε δύο εβδομάδες ακριβώς από σήμερα, και συγκεκριμένα την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, που θα τιμούμε και την Εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ξεκινούν τα Μαθήματα Ποντιακών και Παραδοσιακών Χορών.


Τα Μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου, κάθε Κυριακή απόγευμα, από τις 4.30 μ.μ. Η διοργάνωση των Μαθημάτων γίνεται με την πρωτοβουλία και ευθύνη των Νεανικών Τμημάτων της ομώνυμης Κοινότητας.


Δασκάλα θα είναι η Μαρία Ποσνακίδου, η οποία γεννήθηκε και ανατράφηκε μέσα σε γνήσια Ποντιακή οικογένεια, με όλες τις αρχές, τα ήθη και τα έθιμα του Ποντιακού Πολιτισμού, και ήταν παιδιόθεν ασχολούμενη με τους Ποντιακούς και λοιπούς Παραδοσιακούς Χορούς, μαθαίνοντας, μελετώντας και διδάσκοντας τους εξαίσιους Χορούς της Ποντιακής Γενιάς. Η Μαρία είναι μία νέα Ελληνίδα, γεμάτη ζωή, όνειρα και φιλοδοξίες, έχει σπουδάσει Αρχαία Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και τώρα ζει και δραστηριοποιείται επιστημονικά στη μεγαλούπολη του Λονδίνου.

No comments: