Sunday 30 April 2017

Δίσκος για Κατασκήνωση Θυατείρων

Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, Αξιοτίμους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων, των Βοηθητικών Αδελφοτήτων Κυριών και Δεσποινίδων και Σχολικών Επιτροπών των Κοινοτήτων και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.


Αγαπητοί μας εν Κυρίω,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Σας απευθύνω τούτο το γράμμα με τον εόρτιον αναστάσιμο χαιρετισμό της μεγαλώνυμης «Εορτής των Εορτών» που αξιωθήκαμε και φέτος όλοι οι Χριστιανοί της Οικουμένης να πανηγυρίσουμε ιεροπρεπώς με ειρήνην και χαράν η οποία εκπηγάζει από τον Ζωηφόρον Τάφον του εκ νεκρών Αναστάντος Σωτήρος ημών Χριστού.

Εν πρώτοις, θα ήθελα να συγχαρώ εσάς και όλους εκείνους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι εσηκώσατε το βάρος της ιεράς ευθύνη για την οργάνωση των Εορτασμών του Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου. Οι Άγιοι Αδελφοί, Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κυανέων κ. Χρυσόστομος και Τροπαίου κ. Αθανάσιος, οι Ιερείς, οι Ψάλτες, οι Επίτροποι, οι Επιτρόπισσες, οι Εθελοντές, οι Βοηθοί, οι Ιερόπαιδες και οι άλλοι αφανείς εργάτες και συμπαραστάτες και συστρατιώτες για να έχομε καλά οργανωμένους τους Ναούς και τις λαμπρές Ακολουθίες των Αγίων τούτων ημερών. Όμως θα πρέπει να τονίσω την παρουσία και την παντοειδή συμμετοχή και την αδιάλειπτον προσευχή των χιλιάδων Πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους Ναούς μας και καθ’ όλη την Αγίαν Εβδομάδα.

Σας ευχαριστούμε εγκαρδίως και σας συγχαίρομεν όλους από καρδίας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Νεκραναστημένος Χριστός θα μας ευλογήσει, θα συγχωρήσει τα αμαρτήματά μας και θα γεμίσει την ύπαρξή σας με την χαράν εκείνην που αισθάνθηκαν οι Άγιοι Απόστολοι, οι Μυροφόρες Γυναίκες και όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν το ιερόν προνόμιον να συναντήσουν τον Νεκραναστημένο Χριστόν και να ακούσουν από το θείο στόμα Του, τον ιερόν και παρήγορον χαιρετισμό «ειρήνη πάσι». Να έχομεν όλοι την ειρήνην και το άπειρον έλεος του Νεκραναστημένου Χριστού για την υγεία της ψυχής και του σώματός μας και την ειρήνην ημών και σύμπαντος του κόσμου, την ευστάθειαν και την ενότητα της ανά την Οικουμένη Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, Αρχηγός και Κύριος της οποίας είναι ο Νεκραναστημένος Χριστός.

Θερμή Έκκληση: Περιφορά έκτακτου Δίσκου

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να περιφερθεί ειδικός δίσκος για να ολοκληρώσουμε τα έργα της Κατασκηνώσεως της Αρχιεπισκοπής, όπως είναι η δημιουργία μαγειρείου, αποχωρητηρίων και άλλων στοιχειωδών εγκαταστάσεων, όπως είναι η ανοικοδόμηση παρεκκλησίου για τα παιδιά μας που συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις, που κάθε χρόνο Ιούλιο-Αύγουστο οργανώνει η Αρχιεπισκοπή. Ο Ιερέας να ομιλήσει κατάλληλα προτού περιφερθεί ο έκτακτος δίσκος για την Κατασκήνωση και οι Κυρίες των Αδελφοτήτων να περιφέρουν τον δίσκο και επίσης να προσφέρουν ένα δώρο από μέρους του ταμείου της Αδελφότητος για την ολοκλήρωση του ιερού και αυτόχρημα εκπαιδευτικού, και κοινωνικού και πολιτιστικού έργου της Κατασκηνώσεώς μας. Αναφέρω ότι οι Κατασκηνώσεις γίνονται σε ιδιόκτητο χώρο, στην περιοχή Shrewsbury Μέσης Αγγλίας (σε μεγάλη έκταση γης - 8 εκτάρια), την αγοράν του οποίου επλήρωσεν ο ομογενής κ. Αναστάσιος Συμεωνίδης. Οι εισφορές των Πιστών να αποστέλονται στο όνομα του λογαριασμού της Αρχιεπισκοπής.

Με την  ιερά ελπίδα ότι όλες και όλοι θα ανταποκριθείτε γενναιόδωρα στον ιερό τούτο σκοπό, διατελώ μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω Αναστάντι εκ νεκρών αγάπης και τιμής.

Λονδίνο, 20 Απριλίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

Σημείωση: Τούτο το γράμμα να αναγνωσθεί από Άμβωνος την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2017 αντί Κηρύγματος. 

No comments: