Tuesday 28 March 2017

Ιδιαίτερη ακρόαση στο Φανάρι

Μια σπουδαία οικογενειακή στιγμή βιώσαμε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης.


Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μόλις πληροφορήθηκε την ολοκλήρωση της Διδακτορικής Διατριβής του πρωτότοκου γιου μας Δημητρίου - Φιλίππου Σαλαπάτα, μας προσκάλεσε οικογενειακώς στη Βασιλεύουσα.


Η χαρά που αισθανθήκαμε ήταν τεράστια και η ανταπόκρισή μας άμεση και φυσικά θετική.


Το πρωΐ της Κυριακής της Σταυροπροσκύνησης εκκλησιασθήκαμε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου και αισθανθήκαμε την ευγενική ματιά του Πατριάρχη να μας σκεπάζει.


Κατόπιν μεταβήκαμε στην Αίθουσα του Θρόνου και συνομιλήσαμε με Αρχιερείς και άλλους Κληρικούς του Πατριαρχείου μας, με Καθηγητές, καθώς και με τον Ναυπλιώτη Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας μας στην Πόλη κ. Ευάγγελο Σέκερη.


Κάποια στιγμή ο Παναγιώτατος μας προσκάλεσε σε ιδιαίτερη ακρόαση στο Γραφείο του. Εκεί ο Δημήτρης παρουσίασε και προσέφερε ιδιοχείρως στον Πατριάρχη μας τη Διδακτορική Διατριβή του, που αφορά τις Διαχριστιανικές Σχέσεις Ορθοδόξων - Αγγλικανών.


Ο Παναγιώτατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτησε με τον Δημήτρη το θέμα της Διατριβής, την οποία πήρε στα χέρια του και την ξεφύλλισε, προσέχοντας και την ιδιόχειρη αφιέρωση.


Αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές στο Γραφείο της σεπτής κορυφής της Οικουμενικής Ορθοδοξίας είναι στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες στην ψυχή και στο νου μας.


Ο Πατριάρχης μας ευχήθηκε εγκάρδια, μας ευλόγησε, μας τίμησε ιδιαίτερα και ξεχωριστά, κι εμείς αισθανθήκαμε την εύνοια, την αγάπη και το ενδιαφέρον του να μας καλύπτει, με ένα γλυκύ και πνευματικό τρόπο.


Το ταξίδι μας στη Βασιλεύουσα είχε κι άλλες ενδιαφέρουσες στιγμές και μας προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Η ιδιαίτερη όμως αυτή ακρόαση στο Γραφείο του Παναγιωτάτου ήταν σαφώς η κορυφαία στιγμή, και είμαστε γι’ αυτό ευγνώμονες στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο συνοδεύουν πάντοτε οι ειλικρινείς ευχές και προσευχές μας.

No comments: