Friday 17 March 2017

«Χώρα του Αχωρήτου»

Ο αγαπητός αδελφός και συλλειτουργός Πρωτοπρ. Ιωσήφ Παλιούρας μας παρουσίασε το τελευταίο δισκογραφικό του «ποίημα», έναν ψηφιακό δίσκο με βυζαντινή μουσική, σε μια απολύτως κατάλληλη, από πνευματικής και εορτολογικής σκοπιάς, χρονική στιγμή, αφού είναι αφιερωμένος στην Ιερή Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, που ψάλλεται αυτή την εποχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής κάθε Παρασκευή στις εκκλησιές μας.


Στον εν λόγω δίσκο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης ο Πρωτοψάλτης Ευάγγελος Γκίκας και ο Σπυρίδων Παπασούλης, βρίσκουμε όλο τον Ακάθιστο Ύμνο, σε μια μελωδικότατη απόδοση, η οποία δημιουργεί ιερά συναισθήματα στην ψυχή των ακροατών, υψώνοντας τη σκέψη τους σε πνευματικές και ουράνιες αναβάσεις.


Είμαστε ευγνώμονες στον αγαπητό και σεβαστό μας π. Ιωσήφ για τη νέα του αυτή προσφορά, η οποία γίνεται σε μια στιγμή υψηλής ωριμότητάς του, έχοντας διακονήσει τη Βυζαντινή Μουσική και την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας για μακρά σειρά ετών κι έχοντας αφήσει το αποτύπωμά του στο χώρο της Διδασκαλίας της Βυζαντινής Μουσικής στην Αποδημία όπου ετάχθη.

No comments: