Monday 9 January 2017

Ημερολόγιο Ι.Μ. Αργολίδος

Έλαβα ευγνωμόνως και με πολλή χαρά τις εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, μαζί με το νεοεκδοθέν βιβλίο του -στην αγγλική- το οποίο αφορά τον βίο και το έργο του Αγ. Λουκά Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως, καθώς επίσης και το νέο Ημερολόγιο 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.


Το νέο Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο φέτος στον εν Αγίοις Πατέρα ημών Λουκά τον ιατρό και ομολογητή, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 140 χρόνων από τη γέννησή του (1877-2017).


Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο χωριό Λευκάκια, λίγο έξω από το Ναύπλιο, έχει ήδη προχωρήσει αρκετά η ανέγερση ενός νέου Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Λουκά, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος.


Στον Πρόλογο του Ημερολογίου, ο Σεβασμιώτατος Άγιος Αργολίδος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έχει πολύ σωστά λεχθεί πως η Εκκλησία μας είναι εργαστήριο αγιότητας. Και πράγματι αιώνες τώρα δε σταμάτησε να πλάθει αγίους “εν παντί καιρώ και τόπω”. Ακόμα και στη σημερινή αντιπνευματική εποχή μας. Ένα τέτοιο υπερφυσικό δημιούργημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας είναι και ο σύγχρονός μας άγιος Λουκάς ο ιατρός... Η εκπληκτική μορφή του, η ιερή μεγαλοσύνη του προκαλεί τον ίλιγγο, τον θαυμασμό, αλλά και μία θεϊκή παρηγορία»!

No comments: