Thursday 29 December 2016

Το μεγάλο Ημερολόγιο 2017

Μόλις κυκλοφόρησε το μεγάλο Ημερολόγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας για το νέο έτος 2017.


Στο εξώφυλλο του Ημερολογίου βλέπουμε μια πανέμορφη εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού του Αντιφωνητή, η οποία ιστορήθηκε από τον αγιογράφο Τίτο το 1536 και βρίσκεται στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, στο χωριό Έμπα της Πάφου. Το Ημερολόγιο εκτυπώθηκε στο Τυπογραφείο ΑΘΗΝΑ Α.Ε. στην Αθήνα και αποτελείται από 520 πολύχρωμες σελίδες.

Όσον αφορά τα περιεχόμενα του Ημερολογίου, η ύλη είναι εξαιρετικά πλούσια, με πολλές πληροφορίες για την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Κοινότητές της, αλλά και γενικώτερα για την Ελληνορθόδοξη Ομογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου.


Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επ’ ευκαιρία της εισόδου ημών εις τον νέον ενιαυτόν, τον οποίον εν τη φιλανθρώπω Αυτού προνοία εχάρισεν ημίν ο αγαθόδωρος Θεός, επικοινωνούμεν προς υμάς από του Φαναρίου, εναγκαλιζόμενοι υμάς νοερώς μετά πολλής αγάπης και μεταφέροντες υμίν την ευλογίαν και την στοργήν της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία νύκτα και ημέραν ου παύεται δεομένη υπέρ των προσφιλών αυτής τέκνων, των εν απάση τη δεσποτεία Κυρίου ευρισκομένων».


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος προλογίζει το Ημερολόγιο με τον πάντα εμπνευσμένο λόγο του και μεταξύ άλλων λέγει:

«Με την είσοδό μας στη Νέα Χρονιά 2017 απευθύνω προς το Ποίμνιο της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως, θερμόν και εγκάρδιον χαιρετισμόν βαθείας εκτιμήσεως, πατρικής αγάπης και τιμής. Εύχομαι σε όλους, μικρούς και μεγάλους, στον Κλήρο και το Πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής, χρόνια πολλά, πάντα ειρηνικά, καλά και ευλογημένα από τον Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν...


Καλωσορίζουμε τον νέον χρόνο με ιερές προσδοκίες και ελπίδες για την ανθρωπότητα, για την Χριστιανοσύνη, για την Ορθόδοξον Εκκλησίαν και την ιστορικήν αυτήν Επαρχίαν του Οικουμενικού Πατριαχείου, η οποία δραστηριοποιείται σε αυτόν τον ιστορικό και νευραλγικό χώρο της Δυτικής Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία».

Το Ημερολόγιο διανθίζεται από πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, που αποτυπώνουν με ιδιαίτερα ζωντανό τρόπο τη ζωή και δράση των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων στη φιλόξενη χώρα της Μεγάλης Βρετανίας.

No comments: