Friday 23 December 2016

Χριστούγεννα 2016

Σε λίγες ημέρες έρχεται η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Το γεγονός που έμελλε να αλλάξει τον άνθρωπο και από τρωγλοδύτη σε ήμερο, λαμπροφόρο και πολιτισμένο. Και είναι πολιτισμό που μας έφερε ο Χριστός στη γή με τον πιό θείο τρόπο. Τον τρόπο που γνωρίζει μόνον η ΑΓΑΠΗ. Η οποία διαπερνά καρδιά και σωθικά του ανθρώπου. 

Τί πιο δυνατή από την ακρινοβολία της ΑΓΑΠΗΣ η οποία δεν γνωρίζει κανένα εμπόδιο προκειμένου να εισχωρίσει στο νου και την καρδιά κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου. Ευτυχείς είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που εκπέμπουν και λαμβάνουν δια των πράξεών τους αγάπη.

Ο Χριστός ενίκησε την κακοδαιμονία που υπήρχε στον άνθρωπο εξημερώνοντάς τον με δύο όπλα το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ και ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ.
Όταν οι πρώτοι Χριστιανοί άκουσαν τα παραπάνω λόγια, τους εφάνηκαν παράξενα αν όχι αδιανόητα. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν το να αγαπάς τους εχθρούς σου. 

Ό
,τι απολαμβάνουμε λοιπόν σήμερα, είναι απόρροια ΑΓΑΠΗΣ. Νόμοι εθεσπίσθησαν για να βελτιώσουν την ζωή σε ύλη και πνεύμα. Πόσοι συγγραφείς επηρεασμένοι από την διδασκαλία του Χριστιανισμού δεν συνετέλεσαν να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής. Έμαθαν τον άνθρωπο να σκέπτεται αλλά και να ενεργεί με τον τρόπο που λέγεται σήμερα πολιτισμένος.

Το κήρυγμα του Χριστού που ακούγεται στις Εκκλησίες μας είναι ο οδηγός πολιτισμού στη διαμόρφωση του χαρακτήρος των ανθρώπων που πιστεύουν στον ΧΡΙΣΤΟ.

Ε
ίναι η επέτειος των Γενεθλίων του Χριστού κατά κόσμο από την Παρθένο Μαρία που κατεπέκταση είναι τα Γενέθλια της Πολιτισμένης Ανθρωπότητος.

Λυπηρόν είναι ότι μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κατοικούν στη γη, δεν γνωρίζουν ακόμη το βαθύ νόημα του Χριστιανισμού που εξισώνεται μόνον με Πολιτισμό.

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: