Wednesday 19 October 2016

Αρμονία

Αρμονία είναι ο κατά Θεό παγκόσμιος νόμος που διέπει τα πάντα. Κάθε παρανομία που ευρίσκεται εκτός αρμονίας χάνεται και εξαφανίζεται γιατί έρχεται αντιμέτωπη με το θέλημα του δημιουργού της ΑΡΜΟΝΙΑΣ που δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο ΘΕΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ δημιούργησε την αρμονία στα ουράνια σώματα και γενικά σε ολόκληρο το σύμπαν το οποίο στηρίζεται, κατ
ά τον άνθρωπο, στο θεώρημα ότι το «αλγεβρικό άθροισμα σε οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος , ισούται με το μηδέν» για να υπάρχει ισοζύγιο στο σύμπαν. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα στατικά σώματα επί της γης. Αυτός είναι νόμος του Θεού που τον εφαρμόζουν οι άνθρωποι με επιτυχία.

Η ανθρώπινη
έκφραση εκδηλώνεται στις καλές τέχνες, στη φιλολογία, στη μουσική, στο αθλητισμό. Όλες αυτές οι ανθρώπινες εκδηλώσεις έχουν παγκόσμια επιτυχία εφόσον ευρίσκονται στα όρια της ΑΡΜΟΝΙΑΣ, οι δε άνθρωποι που τις αναδεικνύουν γίνονται πρόσωπα παγκοσμίου φήμης. Τα δε πρόσωπα αυτά, στο διάβα των αιώνων, είναι αμέτρητα. 

Στη μουσική επί παραδείγματι, είναι οι συνθέτες που αγάπησαν το έργο τους τόσο πολύ, δίδοντας σε αυτό αρμονία την οποία εμείς σήμερα απολαμβάνουμε θαυμάζοντας την ζωντάνια που προσφέρει η αρμονία της συνθέσεώς των.

Οι ύμνοι
, τους οποίους απολαμβάνουμε στην Εκκλησία, είναι η απόλυτη αρμονία! ΄Ενας από τους πλέον δημοφιλής είναι ο Ακάθιστος ΄Υμνος, τα επίθετα του οποίου στολίζουν αυτόν δημιουργώντας μεγαλειώδες κάλλος σε βάθος νοήματος, πράγμα που συγκλονίζει τον σκεπτόμενο άνθρωπο.

Πόσοι και πόσοι είναι οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν την ωραιότητα που στολίζουν σ
ήμερα οι πινακοθήκες ανά την υφήλιο. Γνώμονάς των ήταν πάντα η αρμονία, γιαυτό θεωρούνται και είναι αριστουργήματα. Από την αρχαιότητα χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι τις καλές τέχνες, όπως ονομάζονται. Οι αρχαίοι ΄Ελληνες πρωτοστάτησαν στις τέχνες, προσφέροντας έργα ανεπαναλήπτου κάλλους και σοφίας, όπως είναι ο Παρθενώνας.

Τέλος
, ο αθλητισμός δεν είναι αυτός που προσφέρει την ευρωστία στα σώματα των αθλουμένων δημιουργώντας μία ευγενή απασχόληση στους νέους; Οι Ολυμπιονίκες μας είναι το καμάρι μας για τους οποίους αισθανόμαστε εθνική υπερηφάνεια. 

Αυτά τα ολίγα για την ωρα
ιότητα του θεϊκού νόμου, του νόμου της ΑΡΜΟΝΙΑΣ.

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: