Thursday 2 June 2016

Ερωτώ γιατί

Ένα είναι γεγονός, ότι ο τόπος που εξέλεξαν οι πρόγονοί μας είναι ο ωραιότερος στη λεκάνη της Μεσογείου. Και τί δεν έχει, εκτός από τις θάλασσες που την περιβάλλουν, με τα δαντελωτά ακρογιάλια της,  τα δασώδη βουνά  της που ενεργούν σαν σφουγγάρι  για να  κρατούν  το νερό, ούτως ώστε ποτέ να μή μας λείπει  το φυσικό αγαθό που λέγεται  νερό.

Από τα αρχαία χρόνια αξιοποίησαν τη θάλασσα σε σημείο σήμερα μάλιστα  ο Ελληνικός στόλος να θεωρείται  παγκοσμίως ο μεγαλύτερος.

Λόγο της  φυσικής ομορφιάς που παρουσιάζει  η Ελλάδα,  έγινε η αιτία να την επισκέπτονται  από τα πέρατα του κόσμου  για διακοπές  άνθρωποι  πολλών εθνοτήτων, όπως τελευταία  και Κινέζοι.

Τα πιο πάνω είναι η αιτία που θα πρέπει να αισθανόμαστε  τυχεροί  που ζούμε σαυτή τη ευλογημένη γωνιά της  γης  πλουτισμένη  με τόσα αγαθά.  Εν αντιθέσει  με το τι  εσκέπτονταν μέχρι προ μερικών  χρόνων  πολλοί ονομάζοντας την Ελλάδα  ψωροκώσταινα. 

Τώρα ήλθε η ώρα  να εξηγήσουμε  την  κατεξοχήν  αιτία.

Κατά την δική μου γνώμη η κακοδαιμονία οφείλεται στο χαρακτήρα του Έλληνα.  Η κακοδαιμονία ξεκινάει από τη διχόνοια που προέρχεται   από   ζήλεια με προσωπείο τον φρενήρη εγωισμό. 

Από τα αρχαία χρόνια η διχόνοια  δεν είναι η αιτία των  πελοποννησιακών πολέμων, καταστρέφοντας ό,τι ωραίο είχε να προσφέρει  ο Ελληνισμός; Αλλά  ο Θεός της Ελλάδος παρουσίασε  ως εκ θαύματος  τον ανυπέρβλητο   σε ανδρεία αλλά προπαντώς σε διοίκηση Αλέξανδρο  που παγκοσμίως  ονομάζεται ΜΕΓΑΣ  και τούτο γιατί δεν υπάρχει ταίρι του. Αυτός είναι ο ΜΕΓΑΣ και ουδείς άλλος. 

Τελειώνοντας ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος  όλοι  οι σώφρονες λαοί  ξεκίνησαν  την ανοικοδόμηση της πατρίδος των  για να επουλώσουν  τα ηθικά και υλικά  ερείπια  που άφησε πίσω του  αυτός ο πόλεμος. 

Αυτό δυστυχώς   δεν συνέβει στην πατρίδα μας.  Αντί να  ανοικοδομούμε  τα καταστρεμένα, ξεκινήσαμε  την αλληλοκταστροφή μας  με τον εμφύλιο, που έφερε την πατρίδα μας το λιγότερο δύο με τρείς δεκαετίες  πίσω.

Αντί να εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε το βιωτικό επίπεδό μας  ξενιτευτήκαμε, ξοδεύοντας  τις δυνάμεις μας  εκτός πατρίδος.  Με μεγάλη μου λύπη βλέπω και σήμερα τον ανθό της διανοήσης   να ξενιτεύεται. Γι’ αυτόν επλήρωσε ο ΄Ελληνας φορολογούμενος.

Αυτά εν ολίγοις  έρχομαι  να ερωτήσω   ΓΙΑΤΙ;   Ας απαντήσει  κάποιος  που στις φλέβες του τρέχει αίμα Ελληνικό.

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: