Sunday 6 March 2016

Γλυπτά μέσα στο σκοτάδι

Σε πρόσφατη βραδινή επίσκεψη στο ωραίο σχολείο East Barnet του Λονδίνου, το οποίο διευθύνει διακεκριμένος Ομογενής εκπαιδευτικός, είχα την ευκαιρία να δω, να παρατηρήσω και να φωτογραφίσω τα γλυπτά της παρούσας ανάρτησης.


Τα γλυπτά αυτά βρίσκονται στο διάδρομο εισόδου του σχολείου. Υποδέχονται τους μαθητές και τους επισκέπτες, μεταφέροντάς τους κάποια ενδιαφέροντα μηνύματα, με διαχρονική αξία και σημασία.


Μερικά από τα θέματα και τα μηνύματα των εν λόγω γλυπτών (τα οποία αναφέρονται και στα γλυπτά της παρούσας ανάρτησης) είναι και τα εξής: η συνεργασία ως καρδιά της επιτυχίας, γνώση είναι το κλειδί της επιτυχίας, η μεταμόρφωση του ανθρώπου, κληρονομιά και αποφασιστικότητα.


Ο γλύπτης που επιμελήθηκε τα γλυπτά αυτά είναι ο John Williams, ο οποίος εργάσθηκε για τα γλυπτά αυτά από το 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλλιτέχνης είχε φοιτήσει στο σχολείο αυτό του East Barnet.


Ο John Williams είναι μέλος του Royal Society of British Sculptors και ασχολείται με τη γλυπτική από τις αρχές του 1990. Αναλαμβάνει έργα για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους και κτήρια.


Preoccupied with the human condition, his work both empathises and inspires. Now living and working in north London, Williams splits his time between the UK and his studio in the Dordogne region of France.

No comments: