Wednesday 3 February 2016

Η Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα

Με φορέα την Κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονα στο Harrow ΒΔ Λονδίνου, και πιο συγκεκριμένα τη Νεολαία και τους Νέους Επιστήμονες της Κοινότητας, ιδρύθηκε τον Μάϊο 2015 η νέα Ποδοσφαιρική Ομάδα με την επωνυμία «Άγ. Παντελεήμων». Έγινε άμεσα δεκτή στην ποδοσφαιρική οικογένεια του ΚΟΠΑ και άρχισε να αγωνίζεται στη Β΄ Κατηγορία.


Τα άτομα που απαρτίζουν στην Ομάδα, Διοίκηση, Χορηγοί, Τεχνικό Επιτελείο και Ποδοσφαιριστές είναι όλοι καλοί γνώστες του αθλήματος και αρκετοί από τους Παίκτες είναι πρώην επαγγελματίες, σε ομάδες της Αγγλίας και της Ελλάδας. Έτσι, από την αρχή του Πρωταθλήματος η Ομάδα έδειξε την αξία και τη δυναμική της.


Βέβαια όλη αυτή η προσπάθεια ίδρυσης και διατήρησης μιας Ομάδας σε καλή αθλητική κατάσταση, με τη χρήση επαγγελματικών αθλητικών εγκαταστάσεων, την αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, την έμπνευση χορηγικού ενδιαφέροντος, την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής και τόσες άλλες λεπτομέρειες, εξασφαλίζει μια μεγάλη και σπουδαία εμπειρική γνώση για όλους τους εμπλεκόμενους, άτομα και φορείς.


Το Ποδόσφαιρο φυσικά είναι ομαδικό παιγνίδι. Και ως εκ τούτου οι μονάδες, όσο σπουδαίες κι αν είναι σε ατομικό επίπεδο, καταθέτουν τις γνώσεις και την αφοσίωσή τους προς όφελος του γενικού συνόλου. Αυτό γίνεται πράξη και είναι βασικό στοιχείο του αθλητικού βιώματος στην Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα.


Λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος ο «Άγ. Παντελεήμων» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας και να ελπίζει και να πιστεύει (άλλωστε το σύνθημά του είναι «Faith First») πως θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, με τη βοήθεια του Προστάτη του, με την καθοδήγηση του Προπονητή Γιώργου Φραγκέσκου και με τις προσπάθειες των εξαιρετικά ταλαντούχων Ποδοσφαιριστών του.


Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου τ.έ. έθεσε ένα ακόμα λιθαράκι στην επιτυχή οικοδόμηση των αθλητικών στόχων του, με την εμφατική νίκη του 6-1 έναντι της Asha FC. Τα τέρματα πέτυχαν: ο Αρχηγός και πρώτος σκόρερ της Ομάδας Νίκος Σαλαπάτας, ο Ίγκλι Sevaj, o Κρίστιαν Νεζίρι και ο Jack Smith, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του hat-trick με την Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα. Πολυτιμότερος Παίχτης αναδείχθηκε επάξια ο Κώστας Μηνά. Πάντως, όλοι ανεξαίρετα οι Παίχτες, σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, έδειξαν επαγγελματική συμπεριφορά και υψηλό επίπεδο αγωνιστικότητας.


Ο αγώνας συνεχίζεται... Η προσπάθεια δεν σταματά σε μια νίκη. Απλά αυτή η νίκη, σε τούτο το χρονικό σημείο δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση σε όλους, και κυρίως στον πανάξιο Προπονητή, στους ευφυέστατους και αφοσιωμένους Ποδοσφαιριστές, στους γενναιόδωρους Χορηγούς (με προεξάρχοντες τον Σάββα Ανδρέου και τον Παναγιώτη Αργυρού) και στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές, να προχωρήσουν όλοι μαζί ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στην επίτευξη των στόχων της Ομάδας.


Το μέλλον για την Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα διαγράφεται λαμπρό!

No comments: