Saturday 8 August 2015

Ο Οικουμ. Πατριάρχης στο Λονδίνο


Προς τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Αξιοτίμους Προέδρους των Δ.Σ. των Εκκλησιών, των Σχολικών Εφορειών, των Βοηθητικών Αδελφοτήτων Κυριών και Δεσποινίδων των Κοινοτήτων, τα Σωματεία, τις Οργανώσεις και το Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.


Αγαπητοί μας εν Κυρίω αδελφοί,

Μετά πολλής χαράς απευθύνουμε τούτο το γράμμα για να σας γνωστοποιήσουμε την επικείμενη επίσκεψη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις το Ηνωμένον Βασίλειον.

Ο Οικουμενικός ημών Πατριάρχης φθάνει με την τιμία συνοδεία του την Κυριακή απόγευμα 1η Νοεμβρίου  και αναχωρεί την Πέμπτην 4η Νοεμβρίου 2015. Η επίσκεψη αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχου πραγματοποιείται ύστερα από επίσημη πρόσκληση της  Αυτού Χάριτος του Αρχιεπίσκοπου Canterbury Justin Welby, Αρχηγού της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιερώσει μέρος της επισκέψεώς του για να συναντήσει και να ευλογήσει το εν Μεγάλη Βρετανία Ποίμνιόν του και μέρος του χρόνου του θα το αφιερώσει στις επαφές του με τον Αρχηγό της Εκκλησίας της Αγγλίας και τους Συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου έχει ως εξής:

Δευτέρα 2α Νοεμβρίου 2015, 6:00 το απόγευμα: Μέγας Εσπερινός εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αγίας Σοφίας Λονδίνου. Η Α.Θ.Π. θα χοροστατήσει του Εσπερινού και θα κηρύξει προς το Εκκλησίασμα.

8:00 το βράδυ: Δείπνον προς τιμήν της Α.Θ.Π. εις το  Ξενοδοχείον Marriott του Κεντρικού Λονδίνου.

Εις το Δείπνον θα προσέλθουν όσοι προμηθευτούν εισιτήρια γι αυτό συμβουλεύουμεν τις κατά τόπους Κοινότητες, τους Κληρικούς και Λαϊκούς Άρχοντες να αναλάβουν την διάθεση των εισιτηρίων του Δείπνου και να προτρέψουν τους πιστούς  για να προσέλθουν σ’ αυτό.

Εις το Δείπνον, μεταξύ άλλων, θα προσκληθούν τιμητικά η Α.Χ. ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Canterbury Justin Welby, ο Ρωμαιοκαθολικός Καρδινάλιος του Westminster Vincent, ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Ύπατος Αρμοστής Κύπρου κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης μετά των συζύγων τους, ο Πρέσβυς της Τουρκίας μετά της συζύγου του, και οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Χωρών εις το Ηνωμένον Βασίλειον.

Αναμένομεν ότι τόσον εις τον Εσπερινόν όσον και εις το Δείπνον θα προσέλθουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Λονδίνου και της Επαρχίας διά να χαιρετίσουν τον Οικουμενικόν ημών Πατριάρχην  ο οποίος -μαζί με τους λοιπούς Αρχηγούς των ανά την Υφήλιον Ορθοδόξων Εκκλησιών- προγραμματίζει την Πανορθόδοξον Σύνοδον, η οποία θα λάβει χώραν εις την Κωνσταντινούπολην το επόμενον έτος 2016.

Γι αυτό απευθύνω, αγαπητοί μου εν Κυρίω, -Κληρικοί και λαϊκοί,-  μέλη του Πληρώματος της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως τούτο το γράμμα για έγκαιρη ενημέρωση και γνώση σας για να δώσετε το παρόν σας τόσον εις τον Εσπερινόν όσον και εις το Δείπνον, που θα γίνει προς τιμήν του Οικουμενικού ημών Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Παρακαλώ θερμά τους Ιερείς να ενημερώσουν τους πιστούς των Ενοριών για να προετοιμαστούμε όλοι να υποδεχθούμε  τον Οικουμενικόν ημών Πατριάρχην όταν θα έλθει, συν Θεώ, τον επόμενον Νοέμβριον εις το Ηνωμένον Βασίλειον.

Ευχόμενος σε όλους σας υγεία, καλό Καλοκαίρι και την ιεράν επιστασίαν του Αρχιποίμενος Χριστού εις την οικογένεια και τα καλά έργα σας, διατελώ μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης και τιμής.

Λονδίνο, Αύγουστος 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

No comments: