Wednesday 27 May 2015

Επίσκεψη στο Weston-super-Mare


Προχθές Δευτέρα, αργία της Άνοιξης στην Αγγλία, επισκεφθήκαμε την πόλη Weston-super-Mare της Δυτικής Αγγλίας. Οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας "Αγ. Αγάθη" Harrow ΒΔ Λονδίνου οργάνωσαν με πολλή επιμέλεια και αγάπη αυτή την ωραία εκδρομή.
 



Το Weston-super-Mare είναι μια πόλη που ανήκει στην Κομητεία του Σώμερσετ. Είναι όμορφη παραθαλάσσια πόλη. Βρίσκεται στην Ακτή του Καναλιού του Μπρίστολ, 18 μίλια ΝΔ από την πόλη του Μπρίστολ.



Ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 76.143. Στην ίδια απογραφή το 96.5% του πληθυσμού δήλωσαν ότι ανήκουν στη λευκή φυλή, ενώ το 58.2% δήλωσαν Χριστιανοί.



Υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία κατοίκων στην περιοχή αυτή από την εποχή του σιδήρου. Ήταν όμως ένα μικρό χωριό μέχρι το 19ο αι., όταν μετατράπηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο και συνδέθηκε με άλλες πόλεις μέσω σιδηροδρόμου. Επίσης κτίσθηκαν και δύο αποβάθρες, για την εξυπηρέτηση και την αναψυχή των τουριστών.



Στο δεύτερο μισό του 20ου αι. παρήκμασε η τουριστική βιομηχανία και ως εκ τούτου πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν. Με την έναρξη του 21ου αι. ένα πρόγραμμα αναγέννησης ξεκίνησε στην πόλη.



Μεταξύ των αξιοθέατων της πόλης είναι το Μουσείο Ελικοπτέρου, η προβλήτα (ιδιοκτησίας της Ελληνο-Κυπριακής οικογένειας Μιχαήλ) και το ενυδρείο. Καραβάκια προσφέρουν μικρές κρουαζιέρες. Από πολιτιστικής πλευράς, η πόλη έχει θέατρο και Εργαστήρι Τέχνης.



Οι περισσότεροι χριστιανικοί ναοί της πόλης είναι κτίσματα του 19ου αι. Μεταξύ αυτών υπάρχει και ο Ελληνορθόδοξος Ναός, αφιερωμένος στον Απ. Ανδρέα. Η τοπική Ελληνορθόδοξη Κοινότητα ιδρύθηκε το 1971.



Ιερέας της Κοινότητας είναι ο π. Μάριος Γεωργίου. Στην Κοινότητα υπάρχει και Βοηθητική Αδελφότητα, όπως και Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο με 48 μαθητές.



Πολλοί Ομογενείς δραστηριοποιούνται στην παραλία της πόλης σε επιχειρήσεις εξυπηρέτησης του τουρισμού.

No comments: