Thursday 7 May 2015

Ο Τίμιος Σταυρός στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου


Στις 17 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική τελετή στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Edmonton Βορείου Λονδίνου.


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος θα μεταφέρει και θα προσφέρει στο Ναό τρία μικρά τμήματα του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, μαζί και με άλλα λείψανα.


Αυτά τα ιερότατα λείψανα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, και τα άλλα λείψανα, προσφέρθηκαν στην Ενορία του Αγ. Δημητρίου από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.


Έχουν δε τοποθετηθεί στο κέντρο ενός Σταυρού, ειδικά κατασκευασμένου για να τα κρατήσει εκεί. Αυτά τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν για πάντα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου για ευλογία και αγιασμό των πιστών.


Εκτός από τα τμήματα του Τιμίου Ξύλου τα άλλα πέντε λείψανα είναι:


-         Των Μαρτύρων της Ι.Μ. Αγ. Σάββα, σφαγιασθέντων από τους Πέρσες το 614 μ.Χ.
-         Του Νεομάρτυρα Φιλουμένου
-         Του Αδελφοθέου Ιακώβου
-         Του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού
-         Του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου


Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και πέτρινα τμήματα από το βράχο που σφράγισε τον Τάφο του Χριστού και από τον Γολγοθά.


Η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στο τέλος του Όρθρου (γύρω στις 10 π.μ.). Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας (10.00 π.μ. - 12.30 μ.μ.).


Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση, με σουβλάκια και παραδοσιακό ελληνικό παζάρι στην Κοινοτική Αίθουσα.


Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις τελετές αυτής της ξεχωριστής και ευλογημένης ημέρας για την Κοινότητα του Αγ. Δημητρίου.

No comments: