Thursday 16 April 2015

Aldenham Country Park [Α΄]


Το Aldenham Country Park είναι μια παραδείσια όαση, με δάσος, λίμνη, ποταμάκια, φάρμες, μαγαζάκια κ.ά., που βρίσκεται από τα μεσαιωνικά χρόνια στην περιοχή Elstree, της Κομητείας Hertfordshire του ΒΔ Λονδίνου.



Η τεχνητή λίμνη κατασκευάστηκε το 1795 από Γάλλους αιχμαλώτους πολέμου, με σκοπό να διατηρηθεί σε ισορροπία η στάθμη νερού των τοπικών ποταμών.



Το πάρκο προσφέρει σήμερα στο κοινό, αντί μικρού αντιτίμου, ευκαιρίες για περπάτημα, ψάρεμα, παιχνίδι, ιστιοπλοΐα και άλλες δραστηριότητες.



Από το 1984 αποτελεί σημαντικό κέντρο για την αναπαραγωγή σπάνιων ζώων κτηνοτροφίας. Είναι μάλιστα ένα από τα 17 τέτοια κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Ανάμεσα στα ζώα που αναπαράγονται εκεί είναι και τα εξής: Aldenham Longhorn cattle, Bagot goats, Berkshire και Tamworth pigs, Norfolk Horn και English Leicester sheep.



Εμείς είχαμε την ευκαιρία αυτές τις πανέμορφες και καλοκαιρινές ημέρες της φετινής Διακαινησίμου εβδομάδας να επισκεφθούμε το πάρκο αυτό και να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές, να γευθούμε τις υπέροχες ευωδίες των δένδρων και των λουλουδιών, και να ξεκουρασθούμε για λίγο, μετά τον φόρτο της Μεγάλης Εβδομάδας, περπατώντας χαλαρά μέσα στο δάσος με τα πανύψηλα δένδρα.

No comments: