Sunday 15 March 2015

Ο Σταυρός έκπληξη


Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος, που παροικεί στο ΒΔ Λονδίνο, και έχει την έδρα της στο Δήμο του Harrow, της Κοιμητείας του Middlesex, ενοικίαζε για λίγα χρόνια έναν παλαιό Αγγλικανικό Ναό, τον οποίο στις αρχές του 1994 αγόρασε και μετέτρεψε σε Ορθόδοξο Ναό, για τη λειτουργική χρήση των Ορθοδόξων της περιοχής.


Το καλοκαίρι του 2009 ο εν λόγω Ναός έπρεπε να κατεδαφιστεί, έτσι ώστε να δώσει τόπο στον νέο Ιερό Ναό της Κοινότητας, ο οποίος άρχισε να κτίζεται εκ θεμελίων, στον ίδιο χώρο όπου βρισκόταν ο παλαιός.

Η ευγένεια και η συγκινησιακή φόρτιση των Ενοριτών, απέναντι σε ένα κτήριο που είχε για αρκετά χρόνια στεγάσει την ευλάβεια, τις χαρές και τις λύπες τους, δεν επέτρεψε την πλήρη εξαφάνιση του παλαιού Ναού. Έτσι, τα τούβλα από τους τοίχους του Ναού εκείνου παραχωρήθηκαν από το Εκκλ. Συμβούλιο στους πιστούς ως ιερή προσφορά.

Ο Κρις και η Μαίρη Νικολάου, εξαίρετα μέλη της Κοινότητας του Αγ. Παντελεήμονος, που παραμένουν με την οικογένειά τους σταθεροί υποστηρικτές γενικά της Ενορίας, αλλά και ειδικά της Βοηθ. Αδελφότητας Κυριών, του Ελληνικού Κολεγίου και της Ομάδας Νέων, έλαβαν μερικά από τα τούβλα αυτά και κατασκεύασαν τον Σταυρό της παρούσας ανάρτησης, τον οποίο τοποθέτησαν στον κήπο της οικίας τους, έτσι ώστε να έχουν πάντα μαζί τους τη χάρη και την ευλογία του ιερού αυτού συμβόλου της Ορθοδοξίας.

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης, σταυρός η Ωραιότης της Εκκλησίας, σταυρός πιστών το στήριγμα...

No comments: