Thursday 4 December 2014

Δημοφιλή ονόματα νεογέννητων στην Αγγλία


Έρευνες αποκάλυψαν πρόσφατα ένα ανησυχητικό φαινόμενο στην Αγγλία. Το όνομα Μωάμεθ έχει καταστεί το πλέον δημοφιλές όνομα που δίνεται σε νεογέννητα αγόρια στην Αγγλία. Το τρέχον έτος το εν λόγω όνομα ανέβηκε 27 θέσεις και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.


Πολλά αραβικά ονόματα, αγοριών και κοριτσιών, ανέβηκαν αρκετές θέσεις στον πίνακα που καταγράφει το φαινόμενο αυτό. Αραβικά ονόματα αγοριών, όπως Omar, Ali και Ibrahim, εισήλθαν φέτος για πρώτη φορά στον πίνακα των 100 δημοφιλέστερων ονομάτων. Ανάλογα συμβαίνει και στον πίνακα των κοριτσιών, με αραβικά ονόματα όπως Nur και Maryam, να βρίσκουν θέση στον κατάλογο.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι οι γονείς, ειδικά στην Αγγλία, επηρεάζονται πολύ από την τάση της εποχής, από τα σήριαλ στην τηλεόραση και από τις ταινίες του κινηματογράφου, από όπου αντιγράφουν ονόματα και τα δίνουν στα νεογέννητα παιδιά τους.

Τα «ξενικά» αυτά ονόματα βρήκαν υψηλή θέση στον πίνακα βασικά λόγω της πολυπολιτισμικότητας και πολυθρησκευτικότητας της αγγλικής κοινωνίας. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι, όπως ότι οι μουσουλμάνοι γεννούν πολλά παιδιά, και ίσως να είναι ο δικός τους τρόπος για να κατακτήσουν «ειρηνικά» τη Δύση.

Πηγή: Parikiaki

No comments: