Tuesday 30 December 2014

Το γιορτινό τραπέζι μας


Αυτές τις υπέροχες εορταστικές και οικογενειακές ημέρες, η καπετάνισσά μας δίνει... ρεσιτάλ. Το κάνει φυσικά όχι για να εντυπωσιάσει, αλλά για να ευχαριστήσει, κι εμάς και τους καλεσμένους μας.


Το φιλόξενο σπιτικό μας, με την παρουσία όλων των μελών του, μας παρέχει μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα, ειδικά αυτές τις χαρούμενες ημέρες, στην οποία βρίσκουν θέση όλα τα αγαθά συναισθήματα.


Προφανώς όμως δεν υπάρχει πνευματική απόλαυση της κοινωνικής ζωής χωρίς τη συνοδεία νόστιμων εδεσμάτων και εύγευστων γλυκισμάτων.


Για τούτο η σχετική πρόβλεψη είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Το αποτέλεσμα δε, είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια... Ακόμα και οι φωτογραφίες δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουν με ακρίβεια τις σχετικές γεύσεις.


Οπωσδήποτε βέβαια τίποτε δεν μπορεί κανείς να απολαύσει στη ζωή του αν δεν είναι ειρηνευμένος με τον εαυτό του και δεν έχει καλή παρέα για να μοιρασθεί τα συναισθήματά του.


Κι αυτά είναι βασική προϋπόθεση για να απολαύσει κανείς τα αγαθά της φύσης και της ανθρώπινης δημιουργίας.


Τελικά, μαζί με τις εορταστικές ευχές που απευθύνουμε και από εδώ προς όλους, σας προσφέρουμε και μια μικρή εικονική γεύση κάποιων από των εδεσμάτων και γλυκισμάτων που πέρασαν αυτές τις ημέρες από το τραπέζι μας.

No comments: