Saturday 8 November 2014

Χειροτονία Ιερέα στο Ναύπλιο


Το Ναύπλιο είναι κάτι παραπάνω από απλά η γενέτειρά μου. Είναι μούσα και όνειρο, είναι πρωτεύουσα και δέσποινα, είναι αφετηρία και είναι και σκοπός. Είναι τόπος, αλλά είναι και τρόπος. Είναι φυσικός χώρος, αλλά την ίδια ώρα εμπεριέχει κάτι το υπερβατικό και μεταφυσικό.



Όταν βρίσκομαι εκεί όλα είναι διαφορετικά, είναι πλημυρισμένα από συναισθήματα, εικόνες, βιώματα κι οράματα... Κι όταν αναχωρώ, γεμίζω τη ψυχή με όσα περισσότερα από αυτά τα ιερά και όσια μπορώ.



Στην πρόσφατη -συντομότατη δυστυχώς- επίσκεψή μου, έζησα για άλλη μια φορά μοναδικές οικογενειακές στιγμές, αλλά και κάποιες ιερές και συγκινητικές εμπειρίες.



Πριν από δύο εβδομάδες ακριβώς, ημέρα Σάββατο, παραμονή του μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, από ενωρίς το πρωΐ, παραβρέθηκα και συμμετείχα στην Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Ιερέως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Ναυπλίου.



Της λαμπρότατης εκκλησιαστικής τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, που ποιμαίνει θεοφιλώς και προΐσταται ως άξιος οιακοστρόφος της τοπικής Εκκλησίας της Αργολίδος για ένα χρόνο, από τις 18 Οκτωβρίου 2013, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος από την σεπτή Ιεραρχία της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος.



Ο Ιεροδιάκονος π. Βασίλειος Γκολέμης, από οικογένεια πιστών, ευλαβών και αφοσιωμένων χριστιανών, χειροτονήθηκε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, και ανέλαβε σε καιρούς πολλαπλών κρίσεων της ελληνικής κοινωνίας, το προνόμιο αλλά και την ευθύνη, να μεταφέρει ουρανό στις ψυχές των ανθρώπων, καθώς ο ποιητής ορίζει.



Ας τους ευχηθούμε να είναι πάντα ΑΞΙΟΣ, να ομοιάσει στους Πατέρες και Διδασκάλους της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και να ευαρεστήσει με την ευλογημένη ιερατική διακονία του τον Μεγάλο Θεό αλλά και το ποίμνιο που ο Σεβασμιώτατος θα του εμπιστευθεί.

No comments: