Thursday 20 November 2014

Ανορθόγραφα


Η πρόσφατη επίσκεψη στη Λέσβο σήμανε μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία. Ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον όρο «επιστροφή», αφού εκεί πριν από τρεις δεκαετίες είχαμε περάσει ένα μέρος του ταξιδιού που συνηθίζουμε να το χαρακτηρίζουμε ως «του μέλιτος»!


Το φετινό ταξίδι ήταν βασικά προσκύνημα, αλλά και περιήγηση κι επίσης ψυχαγωγία. Τα μοναστήρια, οι ναοί, τα ιερά λείψανα, οι άγιες εικόνες, μας προσέφεραν ανεπανάληπτα θρησκευτικά συναισθήματα και συνέβαλαν στη μυστική επικοινωνία μας με το Θείο.


Εκτός των άλλων, το εν λόγω ταξίδι, στο όμορφο αυτό μεγαλονήσι το ΒΑ Αιγαίου, μας έδωσε την ευκαιρία και για ψάρεμα! Και δεν εννοώ στη θάλασσα.


Αλιεύσαμε, από διάφορα σημεία του νησιού διάφορες «ανορθογραφίες». Δεν έχουμε βέβαια καμμία διάθεση για κριτική, ούτε για να στενοχωρήσουμε κανένα, όμως αυτά που βρήκαμε (επιγραφές, σημειώματα κ.ά.) είναι πραγματικά. Εμείς απλά τα αποτυπώσαμε με τη φωτογραφική μηχανή, με διάθεση χιουμοριστική.


Έτσι τα παραδίδουμε και στον παγκόσμιο ιστό, με τη σκέψη ότι μπορεί να χαρίσουν ένα -έστω- μικρό χαμόγελο στα χείλη όλων μας, που τόση ανάγκη το έχουμε στις μέρες μας.


Χαλαρώστε, λοιπόν, και απολαύστε τες!

2 comments:

Baz le Greque said...

Αγαπητε Αναστασιε. Μαζι (η μηπως προτιμας μαζυ?) με τα ανορθογραφα εχεις βαλει και ενα "ορθογραφο" μεσα στον οιστρο της γραματικοτητας!
Ειναι η πινακιδα στην Εκκλησια σχετικα με τα λαδια. Δεν εχει κανενα λαθος!
Εσυ βεβαια θα πεις οτι την εβαλες για test, για να δης αν κανεις διαβαζη το blog σου. Ελπιζω τωρα οτι πηρες την απαντηση σου!
Σημ. Πιστευω στην Υποτακτικη, επομενως τα "η"στα ρηματα δεν ειναι ανορθογραφιες! Ευλαβεστατα - Βασιλειος

Anastasios said...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

Στην εν λόγω πινακίδα απουσιάζει ένα γράμμα στην προτελευταία λέξη.

Βέβαια κάποιος το πρόσθεσε εκ των υστέρων με μολύβι!