Thursday 9 October 2014

Ιάκωβος Γιακουμάτος


Στις αρχές του 1998 ιδρύσαμε, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλη περίσταση στο παρόν ιστολόγιο, την Ελληνική Παρέα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κατευοδώσει με πόνο ψυχής στην τελευταία τους επί της γης κατοικία δύο διακεκριμένα μέλη της, τον Επίσκοπο Ζηνουπόλεως κυρό Αρίσταρχο και τον μουσικό Παναγιώτη Μπουτιέρο.


Σήμερα κηδεύουμε από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής στο Harrow ΒΔ Λονδίνου το τρίτο μέλος της Παρέας που μετακόμισε σε ηλικία 83 ετών στη Βασιλεία των Ουρανών. Είναι ο άξιος δημοσιογράφος - εκδότης της εφημ. «Ο Ταχυδρόμος του Λονδίνου» και εκλεκτός φίλος Ιάκωβος Γιακουμάτος, αφοσιωμένος σύζυγος της Αναστασίας και στοργικός πατέρας της Κατερίνας και του Γεράσιμου.

Ο Ιάκωβος ήταν άνθρωπος που αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, την Ελληνική Ομογένεια Ην. Βασιλείου και την Ορθοδοξία. Ήταν διάκονος των Ελληνικών Γραμμάτων και ασχολούνταν πολύ με τα κοινά της φιλογενούς Παροικίας του Λονδίνου. Υπηρέτησε σε Ιερούς Ναούς και σε Ελληνικά Σχολεία και αφιέρωσε πολύ προσωπικό χρόνο και διάθεση για την πρόοδο και την αναβάθμιση του Απόδημου Ελληνισμού.

Υπήρξε καλός φίλος, ευγενικός ως άνθρωπος, καλλιεργημένη φυσιογνωμία, ευλαβής χριστιανός, με διακριτική γνώμη για ανθρώπους και πράγματα. Οι απόψεις του σε κάθε περίπτωση ήταν μετρημένες και η γενικώτερη στάση του ήταν πάντα ήρεμη και ισορροπημένη.

Η Ομογένειά μας είναι πλέον φτωχότερη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της φιλοξενούσας γης που σήμερα τον υποδέχεται.

No comments: