Saturday 4 October 2014

Αγιασμός στο Beaconsfield


Για άλλη μια φορά βρέθηκα χθες βράδυ κοντά στην αγαπημένη μου μικρή Κοινότητα που εδρεύει στην πόλη Beaconsfield, κάπου μεταξύ Λονδίνου και Οξφόρδης, με σκοπό να τελέσω τον Αγιασμό στο Ελληνικό Σχολείο της. Εκεί διαμένει μια ομάδα συμπατριωτών μας, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από τον Ελληνισμό της Νότιας Αφρικής, αλλά και όχι μόνο. Πρόεδρος στην Κοινότητα είναι ο οδοντίατρος Δρ. Γεώργιος Γιαννούλιας.


Οι δύο κύριες εκφράσεις της Κοινότητας είναι το εβδομαδιαίο Ελληνικό Σχολείο, που λειτουργεί τακτικά κάθε Παρασκευή βράδυ, το οποίο διευθύνει η εμπνευσμένη εκπαιδευτικός κα. Λίζα Πηγιώτη, και η μηνιαία Θεία Λειτουργία, που τελείται στον φιλόξενο Αγγλικανικό Ναό της πόλης, από τον Αρχιμ. Βασίλειο Παπαβασιλείου.


Όλα είναι πολύ ωραία εκεί. Η φύση καταπράσινη, τα κτήρια όμορφα και στο χρώμα της παράδοσης, οι άνθρωποι φιλικοί, οι Ομογενείς διατεθειμένοι να κάνουν τον μεγάλο αγώνα της διατήρησης όλων των στοιχείων του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού μας.


Η σχολική προσπάθεια ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με ένα μικρό πυρήνα παιδιών και σήμερα αριθμεί δεκάδες μικρών και μεγάλων μαθητών, έτοιμων να περιπλανηθούν στα μονοπάτια της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας. Ας τους ευχηθούμε να έχουν μια καλή και καρποφόρα χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

π. Α.Δ.Σ.

No comments: