Thursday 11 September 2014

Αγιασμός στην Ελληνική Πρεσβεία


Προχθές Τρίτη, 9η Σεπτεμβρίου 2014, είχα την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή να τελέσω την Ακολουθία του Αγιασμού στο Γραφείο του Εξοχώτατου Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνου Μπίκα, στην παρουσία των συνεργατών του!


Ο Εξοχώτατος συμμετείχε στην τέλεση του Αγιασμού ως Αναγνώστης! Εξαιρετική εντύπωση μου έκανε προσωπικά η εγκαρδιότητα με την οποία με υποδέχθηκε στο προσωπικό του Γραφείο, όπου με έκανε να αισθανθώ πολύ καλοδεχούμενος.


Θετικότατη εντύπωση έκανε δε σε όλους η ευλάβεια με την οποία συμμετείχε στον Αγιασμό ο κ. Πρέσβης, ένας εξαίρετος Διπλωμάτης καριέρας, που εκπροσωπεί επάξια την Πατρίδα μας στην Αγγλία και διεθνώς.


Μια λεπτομέρεια της Ακολουθίας: εκεί που διάβαζε τον 50ο Ψαλμό ο Εξοχώτατος, στο σημείο που αναφέρεται η φράση «εξάλειψον το ανόμημά μου», εκείνος το άλλαξε με τη φράση «εξάλειψον τα ανομήματά μου»! Επίσης δε, μου ζήτησε να μην αναφέρω το όνομά του στην Ακολουθία, αλλά να προσευχηθώ για τους συνεργάτες του, για τους επισκέπτες, αλλά και για τους εξυπηρετουμένους από την Πρεσβεία μας! Όντως μια ξεχωριστή και πνευματική προσωπικότητα!

No comments: