Friday 23 May 2014

Διαμαρτυρία για τα Γλυπτά


Ένας σπουδαίος αγώνας, που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, διεθνείς προσωπικότητες των Επιστημών των Γραμμάτων και των Τεχνών έχουν αγκαλιάσει, η Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν ευοδωθεί. Και αυτό δεν είναι στοίχημα αλλά σκοπός ζωής. Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στη βάση τους και να πάρουν τη θέση τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης.


Για την αφύπνιση συνειδήσεων, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού κινήματος «Beautiful People» που έχει ιδρύσει με τον σύζυγό της, διακεκριμένο μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, πήραν την πρωτοβουλία και θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δρώμενο - διαμαρτυρία σε σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου, ανήμερα την Πεντηκοστή, την Κυριακή 8 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Σοφίας (Moscow Road, Bayswater, London W2 4LQ), αμέσως μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, στις 13.00.

Θα μπορέσουν οι Καρυάτιδες να καλέσουν την αδελφή τους πίσω στην πατρίδα τους; Θα καταλάβουν κάποια στιγμή οι Βρετανοί ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εκλάπησαν και ότι οφείλουν να τα επιστρέψουν;

Στόχος, αυτής της ξεχωριστής  performance, είναι να αφυπνίσει συνειδήσεις και να μιλήσει στις καρδιές σκεπτόμενων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους “πολιτιστικά εγκλήματα” πρέπει  να πάψουν πια και να αποκατασταθούν οι αδικίες.

Ραντεβού, Κυριακή 8 Ιουνίου, στις 13.00 στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαίρη Αυγερινοπούλου mavgerinopoulou@alphamag.gr, + 30 6932 426 426

No comments: