Sunday 23 February 2014

Επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Αργολίδος


Τον περασμένο Οκτώβριο (2013) η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Αποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη Αργολίδος τον Αρχιμ. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, Ηγούμενο μέχρι τότε της Ιεράς Μονής Σαγματά και Ιεροκήρυκα στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Ένα μήνα μετά ο νέος Μητροπολίτης ενθρονίσθηκε στην ιστορική Μητρόπολη Αργολίδος, με μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού, γεγονός που αποδεικνύει την αξία και αποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.


Η καταγωγή του παρόντος ιστολόγου από τον ευλογημένο τόπο της Αργολίδας καθώς και η ιδιαίτερη σχέση μου με την Ι.Μ. Αργολίδος, οδήγησαν πρόσφατα τα βήματά μου στην ιδιαίτερη Πατρίδα, όπου κατοικούν οι γονείς και οι στενοί συγγενείς και φίλοι. Το πρόγραμμα του ταξιδού αυτού περιλάμβανε απαραίτητα και προσωπική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, στον οποίο υπέβαλα τα σέβη μου και μετέφερα τις προσωπικές και οικογενειακές ευχές και προσευχές μας για καλή επιτυχία και ευόδωση του ευθυνοφόρου και σπουδαιότατου ποιμαντορικού του έργου.


Στο ταξίδι αυτό είχα συνοδοιπόρο τον αγαπητό φίλο και συναδελφό Πανοσιολ. Αρχιμ. Βησσαρίωνα Κοκλιώτη, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Margate Ανατολικής Αγγλίας.


Ο Σεβασμιώτατος μας δέχθηκε με μεγάλη και ειλικρινή εγκαρδιότητα, μας φιλοξένησε στο ιδιαίτερο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη στο Ναύπλιο, μας προσέφερε και αφιέρωσε προσωπικά δώρα - βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχει συγγράψει ο ίδιος (είναι γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος Άγιος Αργολίδος έχει παρουσιάσει και συστήσει με το συγγραφικό του έργο στην Ελλάδα και στο ελληνόφωνο κοινό το νέο Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως Κριμαίας). Μάλιστα δέχθηκε με απλότητα και καλοσύνη να τον φωτογραφίσουμε κι επίσης να φωτογραφηθεί μαζί μας.


Κατά τη συζήτησή μας μιλήσαμε για διάφορα θέματα και πάντα μας κοιτούσε στα μάτια και χαμογελούσε με γνησιότητα και κομψότητα. Η συνάντηση αυτή ήταν για εμάς μια ευχἀριστη αποκάλυψη ενός νέου και σύγχρονου Ιεράρχη, ο οποίος αγαπάει τα ταξίδια και την συναναστροφή με ανθρώπους, και είναι γεμάτος με γνώσεις, εμπειρίες και ανησυχίες για τον άνθρωπο, για τη νεότητα, για την Εκκλησία και την κοινωνία.


Στο τέλος της επικοινωνίας μας αυτής ζητήσαμε την Αρχιερατική ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου και τον προσκαλέσαμε να μας επισκεφθεί στην Αγγλία. Ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε τη χαρά και την τιμή να τον φιλοξενήσουμε κι εμείς στον χώρο της διακονίας μας, στο Λονδίνο και στην Ανατολική Αγγλία.

Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας

No comments: