Saturday 1 February 2014

Το Ημερολόγιο του Λυκείου


Το Λύκειο των Ελληνίδων είναι ένας ελληνικός πολιτιστικός οργανισμός με παγκόσμια εμβέλεια και ακτινοβολία. Το Λύκειο των Ελληνίδων του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1979 και έθεσε ως στόχους του τη μελέτη, την περιφρούρηση και τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Για την επίτευξη των σκοπών του έχει δημιουργήσει διάφορους τομείς που ασχολούνται με τις τέχνες, τη δημοτική μουσική, τους εθνικούς χορούς, τις ενδυμασίες, τις εκδόσεις και τη νεολαία.


Μέσα στο πλαίσιο αυτό εκδίδεται κάθε χρόνο ένα εξαιρετικά όμορφο και καλοφροντισμένο Ημερολόγιο. Το φετινό Ημερολόγιο 2014 είναι αφιερωμένο στο θέμα: «Λουλούδια και φυτά από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη» και εκτυπώθηκε με χορηγεία του Ιδρύματος Λεβέντη.


Τα λουλούδια που παρουσιάζονται στο εν λόγω Ημερολόγιο είναι βασικά λεπτομέρειες από πίνακες ζωγραφικής, οι οποίοι εμπεριέχονται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, που απαρτίζεται από τις τρεις Συλλογές του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη (Συλλογή του Παρισιού, Ελληνική Συλλογή, Κυπριακή Συλλογή).


Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν οι κυρίες Τούλα Φυρίλα και Λουκία Λοΐζου - Χατζηγαβριήλ. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου προεδρεύει επάξια για σειρά ετών η κα. Πηγή Σκηνίτη.

No comments: