Friday 10 January 2014

Μεγάλο Ημερολόγιο 2014


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφορεί κάθε χρόνο ένα «μεγάλο», όπως το ονομάζει, Ημερολόγιο. Στην ουσία είναι η Επετηρίδα της. Στο εν λόγω Ημερολόγιο παρουσιάζεται, με πολλές λεπτομέρειες, η ζωή και η δράση της Ελληνορθόδοξης Ομογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες του νέου Ημερολογίου 2014 κάνει μια περιήγηση σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες και Ενορίες στη Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία. Ονόματα κληρικών και λαϊκών αρχόντων, διευθύνσεις και τηλέφωνα, αλλά και πολλές άλλες πληροφορίες προσφέρονται σε ένα Ημερολόγιο - βιβλίο 624 σελίδων, μεγέθους 20 cm x 14 cm.


Το Ημερολόγιο προλογίζουν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, καθώς επίσης και η Α.Σ. ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος.


Η σεπτή Κορυφή της Οικουμενικής Ορθοδοξίας κ.κ. Βαρθολομαίος προσφέροντας τις ολόθερμες ευχές του αναφέρει: «...επευλογούντες υμάς πατρικώς και Πατριαρχικώς εκ Φαναρίου, επικαλούμεθα την Χάριν και το άπειρον έλεος του Θεού επί την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και πάντα τα αυτόθι πιστά ημών τέκνα, τα αγωνιζόμενα τον αγώνα τον καλόν υπό την πνευματικήν καθοδήγησιν της υμετέρας προσφιλούς Ιερότητος»!


Ο Άγιος Θυατείρων κλείνοντας τον πρόλογό του αναφέρει χαρακτηριστικά: «...ο Αρχιεπίσκοπος συνεπλήρωσε φέτος εξήντα χρόνια ιερατικής ζωής, 1953-2013. Υπηρέτησε ως Διάκονος έξι χρόνια, Ιερεύς ένδεκα, Βοηθός Επίσκοπος δεκαεπτά, και Προϊστάμενος της Βιβλικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου από τον Απρίλιον του 1988»!

No comments: