Saturday 23 November 2013

Η Κυρά της Λαπήθου


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Νικολάου, με τίτλο «Η Κυρά της Λαπήθου», θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα 25η Νοεμβρίου 2013 σις 7.30 μ.μ., στο Οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας στο Βόρειο Λονδίνο (Britannia Road, London N12 9RU).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΄Υπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ευριπίδη Ευρυβιάδη.

Καλωσόρισμα θα κάνει ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Νίνο Κουμέττου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ύπατος Αρμοστής και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος.


Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Ομότιμος Προϊστάμενος της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαπήθου - Καραβά και  Περιχώρων κ. Σάββας Παυλίδης. (Θα παρεμβληθούν σκηνές από την ομότιτλη ταινία του ΡΙΚ από το Λεωνίδα Λεωνίδου).

Θα αντιφωνήσει ο συγγραφέας Γιάννης Νικολάου, ο οποίος θα αναφερθεί στις εμπειρίες και την πολύχρονη έρευνα του.

Αξίζει να αναφερθεί πως το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται στο δράμα της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974. Σ’ αυτό παρουσιάζεται όλο το μεγαλείο και η δύναμη της ελληνικής ψυχής η οποία ξέρει, μπορεί και θέλει να αγωνίζεται, γιατί δικαιούται την ελπίδα. Στις σελίδες του ζωντανεύει η συγκλονιστική ιστορία 12 στρατιωτών, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Λάπηθο για 50 και μια πικρές πέτρινες μέρες, που σφράγισαν τον καθένα τους χωριστά και όλους μαζί.

No comments: