Thursday 17 October 2013

Δεξίωση προς τιμήν Ορθοδόξων Κληρικών


Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου τ.έ. πραγματοποιήθηκε στον Οίκο Πίστεως του κεντρικού Λονδίνου δεξίωση προς τιμήν εκπροσώπων των Ανατολικών Εκκλησιών.


Τη δεξίωση οργάνωσε ο Διαχριστιανικός Οργανισμός Anglican and Eastern Churches Association.


Στην όμορφη και ζεστή αυτή εκδήλωση είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και πάλι -μετά από αρκετό καιρό- με τον αγαπητό μου Αγγλικανό Αρχιερέα Μιχαήλ, πρώην Επίσκοπο Kensington, Φιλέλληνα και Φιλορθόδοξο, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη ειλικρινής φιλία.


Πρόεδρος του Συνδέσμου που οργάνωσε τη δεξίωση είναι ο Αγγλικανός Ιερέας και διαπρεπής Θεολόγος π. William Taylor.


Ο π. William καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η εκδήλωση αυτή δεν προσφέρει μόνο μια ευκαιρία συνάντησης Ορθοδόξων και Αγγλικανών, αλλά επίσης και των Ορθοδόξων μεταξύ τους, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες δικαιοδοσίες.



Η κα. Anoushka Kurkjian ομίλησε για λίγο, με θέμα την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Συρία, η οποία επηρεάζει και τη θέση των χριστιανών στην περιοχή. Το αποτέλεσμα βέβαια -δυστυχώς- είναι η αυτοεξορία των χριστιανών.



Ο κ. Jonathan Hellewell, εκπρόσωπος του Πρίγκηπα της Ουαλίας Καρόλου, μετέφερε τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Πρίγκιπα στους καλεσμένους και υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και για το Άγιον Όρος.



Μια μουσικός, η οποία είναι και λαϊκό μέλος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έψαλλε πολύ όμορφα έναν ύμνο της Εκκλησίας της.


Το βίντεο με τον ύμνο μπορεί κανείς να το δει στο ιστολόγιο Λονδινούπολις.

No comments: