Wednesday 4 September 2013

Λονδίνο απ’ τον Τάμεση [Β΄]

Γέφυρες

Στη βόλτα με καραβάκι από το Westminster μέχρι το Greenwich, περνούμε κάτω από μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και μάλιστα ιστορικές γέφυρες του Λονδίνου.


Κάποιες από αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία της μεγαλούπολης και λαμβάνουν το όνομά τους από αυτή καθ’ αυτή την ιστορία.


Οι γέφυρες αυτές ονομαστικά είναι οι εξής: Westminster, Hungerford Foot, Waterloo, Blackfriars, Millennium Foot, Southwark, London Tower


Οπωσδήποτε η κάθε μία έχει και τη δική της λειτουργικότητα, κι εξυπηρετεί ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης και τον σχεδιασμό που έχει γίνει, πεζούς, αυτοκίνητα και τρένα.


Η πιο όμορφη και πιο γνωστή κι ονομαστή είναι αναμφισβήτητα η Γέφυρα του Πύργου. Λαμβάνει την ονομασία της από τον παρακείμενο Πύργο του Λονδίνου, ένα κτήριο με μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη.



Θεωρείται ένα από τα εικονικά σύμβολα του Λονδίνου και της Αγγλίας. Η γέφυρα αυτή άνοιξε στις 30 Ιουνίου 1894. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι κρεμαστή και κινητή γέφυρα κι έτσι «ανοίγει» όταν χρειάζεται, για να περνούν από κάτω καράβια που έχουν μεγάλο ὐψος.

No comments: