Friday 26 April 2013

Το νέο Σχολείο της Ομογένειας


Ένα εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός αναγγέλλει ο Άγιος Θυατείρων με την τελευταία Εγκύκλιό του, μέσω της οποίας ανακοινώνει στην Ομογένεια του Λονδίνου ότι το νέο Ελληνορθόδοξο Σχολείο είναι πια γεγονός. Η Εγκύκλιος έχει ως εξής:

Ευλαβεστάτους Iερείς και Διακόνους και Αξιοτίμους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας.

Αγαπητοί μας εν Κυρίω,

Απευθύνουμε την παρούσα για να σας γνωρίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο 2013 αρχίζει, συν Θεώ, την λειτουργία του το Ημερήσιο Ελληνικό Ορθόδοξο Ομολογιακό Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης «Απόστολος Ανδρέας», το οποίο θα στεγάζεται στους χώρους του πρώην Barnet College, που βρίσκεται στο North London, Business Park, Brunswick Park Road, London N11. Το κτιριακό συγκρότημα του Σχολείου θα επεκταθεί και θα αναβαθμιστεί ώστε να δύναται να καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες του για τα τελικά διδακτικά επίπεδα του Σχολείου.


Ήδη το Σχολείο αυτό έχει διορίσει Διευθυντή τον κ. Robert Ahearn, όπως και τους βασικούς καθηγητές του, οι οποίοι θα διδάσκουν Αγγλικά, Μαθηματικά, Επιστήμες και Θρησκευτικά, και τις γλώσσες Γαλλικά, Ισπανικά, Ελληνικά, Λατινικά, Κλασσική Φιλολογία και Ανθρωπιστικές Σπουδές, Γυμναστική, Μουσική και Τεχνολογία.

Για την επόμενη Σχολική Χρονιά 2013-14, γίνονται δεκτά παιδιά για την πρώτη τάξη του επταταξίου Σχολείου, δηλαδή παιδιά που θα έχουν συμπληρώσει το έκτο έτος φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο. Γι’ αυτό και συμβουλεύουμε τους γονείς και τους Κηδεμόνες των παιδιών αυτών να υποβάλουν αίτηση για εξασφάλιση θέσης στο Σχολείο το συντομώτερο δυνατό, είτε χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τους στο admin@standrewtheapostle.uk, είτε τηλεφωνώντας στο 01372-363628.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, το Σχολείο μας αυτό επιχορηγείται πλήρως από την Βρετανική Κυβέρνηση, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο αναφορικά με το Αναλυτικό Πρόγραμμα λειτουργίας του Σχολείου. Επίσης το ήμισυ των θέσεων στο σχολείο δίδεται στα παιδιά των οποίων οι αιτήσεις υπογράφονται από τους Ιερείς μας.

Συμβουλεύουμε, λοιπόν, πατρικά όλους και όλες σας, όσοι έχετε παιδιά μεταξύ των ετών 11-18, να φροντίσετε από τώρα να τα εγγράψετε στο Ημερήσιο αυτό Ελληνορθόδοξο Ομολογειακό Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης «Απόστολος Ανδρέας», το οποίο έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες αρίστου διδασκαλικού προσωπικού, αλλά και χώρων εφάμιλλων με τα καλύτερα Σχολεία της χώρας.

Ευχόμενοι δε σε όλους και όλες σας υγεία και την επιστασία του Αγίου Θεού στα έργα σας, με χαρά δε να διέλθετε το υπόλοιπο ιερό Στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και με χαρά να εορτάσετε το Άγιο Πάσχα, διατελούμε μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης και τιμής.

Λονδίνο, 10 Απριλίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

No comments: