Tuesday 22 January 2013

Το Harrow on the Hill στα χιόνια

Η ιστορική γεωγραφική κορυφή του Δήμου μας, το ονομαστό και πάντα -σε όλες τις εποχές- όμορφο κι ελκυστικό Harrow on the Hill, άσπρισε για τα καλά!



  
Πάντα αξίζει μια περιδιάβαση στον τόπο που τίμησαν άξιοι Φιλέλληνες, Άγγλοι ευγενείς και μεγάλες προσωπικότητες της βρετανικής εκπαίδευσης, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής!




Ιδιαίτερα σε ημέρες όπως οι τρέχουσες, όπου ένα κάτασπρο πέπλο χιονιού έχει αγκαλιάσει αυτό τον πανέμορφο τόπο και του δίνει τώρα μια ξεχωριστή αίγλη και ομορφιά!




Τα πάρκα του, τα παραδοσιακά κτήριά του, οι εκκλησιές του, οι ανηφοριές και οι κατηφοριές του, οι πλακόστρωτες σκάλες και τα σοκάκια του, όλα ντυμένα στο ένδοξο λευκό του χιονιού και της κάθαρσης!




Οι μικρές και κομψές καφετέριες, με το κλασικό αγγλικό τσάϊ και τις τηγανίτες, ντόπιας παραγωγής, υποδέχονται τους καταπαγωμένους περιπατητές, προσφέροντας γλυκιά θαλπωρή!




Οι νυφάδες του χιονιού επιχορήγησαν για άλλη μια φορά με τη χάρη τους τον ευλογημένο τούτο τόπο και τον έντυσαν με το μυστήριο, τη λευκότητα και τη δόξα τους.

1 comment:

Anonymous said...

Να πω ότι σας ζηλεύω για το χιόνι σας; Ψέμματα δεν θα πω!! Εμείς ακόμη σαγιοναρίτσες φοράμε εδώ. Χαιρετισμούς από την μακρινή Αυστραλία :)