Thursday 20 December 2012

Νέο ημερολόγιο «τσέπης»

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο «τσέπης» για το 2013. Το μέγεθός του είναι: 13 cm x 9 cm. Oι σελίδες του: 112. Την επιμέλεια της ύλης είχαν: Καθ. Χάρης Μεττής και Ιεροδ. Μελίτων Oakes. 
 

Στο εμπροσθόφυλλο βλέπουμε την εικόνα του Χριστού, από το περίφημο ψηφιδωτό της Δέησης, που βρίσκεται στο Ναό της Αγ. Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως. 
 

Στο εν λόγω ημερολόγιο βρίσκουμε το εορτολόγιο, διάφορα στοιχεία για την Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β. κι επίσης αρκετές πληροφορίες για όλες τις Κοινότητες της Αρχιεπισκοπής. 
 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος προλογίζει το ημερολόγιο και μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: «...μιμούμαστε τους αθλητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος εις τους Ολυμπιακούς και Παρα-ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν εις το Λονδίνο την περασμένη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Πολλοί δε από εμάς θαυμάσαμε όχι μόνο τους οργανωτές των Αγώνων, όχι μόνον την Αστυνομία, τον Στρατό και τους Εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά εις την επιτυχία των Αγώνων. Εθαυμάσαμε προ πάντων τους αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι έκαναν πρωτότυπες και σπουδαίες παρουσιάσεις, άσκησαν όχι μόνο το κορμί τους αλλά και την θέλησή τους για να πετύχουν και να μετέχουν εις τους νικητές των Αγώνων... Ο Απόστολος Παύλος τονίζει: “Εάν δε και αθλή τις, ου στεφανούται εάν μη νομίμως αθλήση” (Β΄ Τιμ. 2, 5). Αυτά τα λόγια είναι πάντα επίκαιρα και διδακτικά όχι μόνο για τους αθλητές αλλά για κάθε άνθρωπο ο οποίος αγωνίζεται να βελτιώσει και το σώμα του και να σώσει την ψυχή του, να προστατεύσει την Οικογένεια, να αναδείξει την Πατρίδα και την Εκκλησία του».

No comments: