Friday 12 October 2012

Οι Ολυμπιακοί του... Καπράρα

Φέτος το καλοκαίρι είχαμε την ωραία και οπωσδήποτε σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πόλη που φιλοξενεί εμάς και φιλοξένησε κι εκείνους, στο Λονδίνο.
 

Στην ωραία αυτή μεγαλόπολη όχι μόνο τελέσθηκαν αλλά και εορτάσθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το ανάλογο πνεύμα, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και κατάγεται από την Πατρίδα μας και μάλιστα από την πόλη της Ολυμπίας.
 

Το πνεύμα αυτό του Ολυμπισμού έχει φωτίσει τις διάνοιες και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε πολλούς καλλιτέχνες. Έτσι έχουν ποιηθεί σπουδαία καλλιτεχνικά και λογοτεχνικά έργα με άμεση ή έμεση αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 

Τέτοιου είδους έργα είναι και αυτά που παρουσιάζονται σήμερα εδώ, του φίλου μας ζωγράφου και γλύπτη Αλέξανδρου Καπράρα, τα οποία δημιουργήθηκαν το 1989, και όπως δείχνουν και τα ίδια είναι μια εξαιρετική καλλιτεχνική παραγωγή, που διαφημίζουν με τον εμπνευσμένο και πρωτότυπο αυτό τρόπο τη μεγάλη και αιώνια κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων και του ιδιαίτερου πνεύματος που τους συνοδεύει πάντα.

No comments: