Thursday 2 August 2012

Ο Νίκος Σαλαπάτας στη Λάρισα;

Ο δευτερότοκος Νίκος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του ενασχόληση από την τρυφερή ηλικία των πεντέμιση χρόνων. Από τότε είδε, βίωσε και απόλαυσε πολλές και μεγάλες χαρές στον σπουδαίο αυτό χώρο του αθλητισμού, έχοντας θητεύσει σε μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως η Chelsea, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η Luton Town και η Stevenage.


Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές σπουδές του στο Τμήμα των Αθλητικών Σπουδών (Sports Science) του Πανεπιστημίου του Brunel στο Δυτικό Λονδίνο, λαμβάνοντας το πτυχίο του «Μπάτσελορ των Αθλητικών Επιστημών με Τιμές». Αξίζει να αναφερθεί ότι το Αθλητικό Τμήμα στο εν λόγω Πανεπιστήμιο είναι το τρίτο καλύτερο και ονομαστότερο σε ολόκληρη τη Βρετανία. Μάλιστα η πτυχιακή του εργασία, την οποία επέβλεψε ο Καθ. Ίαν Ρίβερς (Prof. Ian Rivers), και η οποία βαθμολογήθηκε με πολύ υψηλό βαθμό, είχε ως θέμα του το πολύ πρωτότυπο «Σχέση Θρησκείας και Ποδοσφαίρου», το οποίο αποτελεί οπωσδήποτε σημαντική προσφορά στην επιστήμη και πρόκειται να εκδοθεί προσεχώς σε βιβλίο.
.

Αμέσως μετά άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε να επιδιώκει το παιδικό του όνειρο, που είναι να ασχοληθεί μόνιμα και επαγγελματικά με το αγαπημένο του ποδόσφαιρο. Έτσι, βρέθηκε δοκιμαζόμενος στην ομάδα της Λάρισας, η οποία αγωνίζεται στη Football League της αγαπημένης μας Πατρίδας. Εκεί, αφού «εντυπωσίασε», όπως όλοι είπαν και έγραψαν, έλαβε πρόταση η οποία ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και έχει ως εξής:


«Ολοκληρώθηκε -σε πρώτη φάση- η περίοδος δοκιμής του Νίκου Σαλαπάτα. Ο ποδοσφαιριστής αξιολογήθηκε θετικά από τον προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Ζιώγα, όμως εξαιτίας πληθώρας επιλογών στις θέσεις των ακραίων επιθετικών, ήταν δύσκολη η άμεση ένταξή του στο ρόστερ της ΑΕΛ. Του προτάθηκε η εκδοχή της υπογραφής συμβολαίου και ταυτόχρονου δανεισμού του σε άλλη ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής δεν απέρριψε την πρόταση, αλλά δήλωσε πως, αρχικά, θα επιδιώξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες προκειμένου να βρει ομάδα που θα του δώσει τη δυνατότητα να ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της».

Ο επόμενος σταθμός του Νίκου είναι... (η συνέχεια προσεχώς)!!!

No comments: