Saturday 11 August 2012

Ομιλίες στο κατά Ιωάννην

Πρόσφατα έγινα ευγνώμων αποδέκτης ενός εξαιρετικού τόμου, με τον τίτλο «Ομιλίες στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο»!
Είναι ένα βιβλίο, 675 σελίδων, που αποτελεί πνευματική παραγωγή του διακεκριμένου κληρικού, θεολόγου - λειτουργιολόγου και συγγραφέα Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Παπαγιάννη και εκδόθηκε από την Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «ΛΥΔΙΑ» της Θεσσαλονίκης, το 2009.

Στο εν λόγω τόμο περιλαμβάνονται τα κείμενα των ομιλιών του εμπνευσμένου, εξαιρετικά καλλιεργημένου και πολυσέβαστου π. Κωνσταντίνου Παπαγιάννη, τις οποίες είχε κάνει στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 1982-1986.

Το βιβλίο προλογίζει ο Αρχιμ. Θεόφιλος Ζησόπουλος, πνευματικός πατέρας και προϊστάμενος της Αδελφότητας «ΛΥΔΙΑ», ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαγιάννης διακρίνεται δια την ευρεία εγκυκλοπαιδική του μόρφωση και την αρτία θεολογική του κατάρτισι. Γνωρίζει άριστα την ελληνική γλώσσα και με πολλή άνεσι, ως πνευματικός δύτης, βυθίζεται στη θάλασσα του θεολογικού μας πλούτου και εξάγει στην επιφάνεια πολύτιμα μαργαριτάρια, ικανά να στολίσουν τις ψυχές μας, να φωτίσουν την σκέψι μας, να ενισχύσουν το φρόνημά μας, να διαπλάσουν τον χαρακτήρα μας, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά μας και να μας οδηγήσουν στην Βασιλεία των Ουρανών. Τα κείμενα των ομιλιών του συγγραφέως αποπνέουν το άρωμα της χάριτος και μέσα από την απλότητά τους περνά ο βαθύς θεολογικός λόγος, ικανός να αποτελέση θεολογικό μορφωτικό αγαθό στις αθάνατες ψυχές. Το βιβλίο απλό, κατανοητό, με πλούσια πατερική σκέψι, είναι ωφέλιμο για κάθε χριστιανό, αλλά και κάθε εργάτη του Ευαγγελίου, που ασχολείται με την μελέτη των Αγίων Γραφών, την κατήχησι, το κήρυγμα»!

No comments: