Friday 20 July 2012

Hellenic Times - Νέο τεύχος

Κυκλοφόρησε το νέο (5ο) τεύχος του έγκριτου περιοδικού «The Hellenic Times International»! Eκδότρια είναι η γνωστή Καλαματιανή δημοσιογράφος κα. Μάρθα - Μαρία Χρυσομάλλη. Έδρα του περιοδικού είναι το Λονδίνο.


Το εξώφυλλο κοσμεί η φωτογραφία της σπουδαίας Ελληνο-Αμερικανίδας κας Ελένης Τσακοπούλου - Κουναλάκη, που υπηρετεί ως Πρέσβειρα των Η.Π.Α. στη Βουδαπέστη, και η οποία έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκδότρια που την επισκέφθηκε στο γραφείο της στην Ουγγαρική πρωτεύουσα.


Στις άλλες σελίδες του πολύχρωμου περιοδικού παρουσιάζονται διακεκριμένες προσωπικότητες Ελλήνων της Διασποράς, φωτορεπορτάζ από διάφορες εκδηλώσεις Ελλήνων στο Λονδίνο και διεθνώς, καθώς επίσης και αφιερώματα στον Κάμπο της Χίου, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και στην 60-χρονη βασιλεία της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ.


Η εκδότρια τίμησε και την ιστορική Ελληνική Κοινότητα του Αγίου Νικολάου της Νότιας Ουαλίας, με έδρα την παραθαλάσσια πόλη του Κάρδιφ, αφιερώνοντας δύο σελίδες (σσ. 48-49), στις οποίες δημοσίευσε κείμενο και φωτογραφίες δικά μου, αναφορικά με την ίδρυση το 1873, την ιστορική πορεία και τη ζωή της Κοινότητας αυτής, την οποία είχα τη χαρά και την τιμή να διακονήσω μεταξύ των ετών 1987-1993.

No comments: