Saturday 24 March 2012

«ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» - ΦΩΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

H «Φωνή της Ελλάδας» γίνεται φωνή αλληλεγγύης και επιχειρεί να ενώσει όλους τους Απόδημους Έλληνες των πέντε ηπείρων σε ένα κοινό στόχο.

Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η «Φωνή της Ελλάδας» διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 22:00, Παγκόσμιο Ραδιομαραθώνιο μέσω των συχνοτήτων της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία δύο κοινωνικών φαρμακείων, στο Σύνταγμα και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τα φαρμακεία αυτά θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κ.α.), οι οποίες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων εθνικών ευεργετών της χώρας, αλλά και όλων όσοι συνέβαλαν υλικά και ηθικά για να πραγματοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες.

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου, όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ, καθώς και ιδιωτικά κανάλια και ραδιοσταθμοί, θα συνδεθούν με τη «Φωνή της Ελλάδας». Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, θα απευθύνει μήνυμα προς τον Ελληνισμό της Διασποράς. Στη διάρκεια του ραδιομαραθώνιου θα υπάρξουν παρεμβάσεις προσωπικοτήτων της Ομογένειας, εκπροσώπων των συλλογικών της οργάνων, φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό και φιλελλήνων.

Ο ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης θα κορυφωθεί στις 22:00, με τη συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Καλλιόπη Βέττα, Γιώτα Νέγκα, Κυριακή Σπανού, οι συνθέτες Γιάννης Ιωάννου, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Νίκος Οικονομίδης και οι μουσικοί Τάσος Ζαφειρίου (μπουζούκι), Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος (ούτι), Κώστας Παπαγεωργίου (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Μανίκας (κρουστά) και Ιωάννα Πάλλα (ακορντεόν). Τη συναυλία, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τη συναυλία θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της «Φωνής της Ελλάδας», Έλενα Καραγιάννη και Νατάσα Βησσαρίωνος.

Είναι γραφτό στα δύσκολα οι ΄Έλληνες να γίνονται ένα. Ενωμένος ο ελληνισμός πέτυχε τις μεγαλύτερες υπερβάσεις.

Σήμερα, στην πιο δύσκολη στροφή της σύγχρονης Ιστορίας μας, καλούμαστε και πάλι να δώσουμε κοιινό αγώνα για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα, και τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Σε αυτόν τον αγώνα, είναι ανεκτίμητη η βοήθεια του ελληνισμού της διασποράς, όλων εκείνων που ζουν μακριά από τον τόπο τους αλλά, δεν έπαψαν ούτε μέρα να τον νοσταλγούν. Τους ΄Ελληνες σε κάθε γωνιά της γης που μεταλαμπάδευσαν την αγάπη για την καταγωγή τους από γενιά σε γενιά, διατηρώντας επί δεκαετίες την Ελλάδα μεγάλη στην καρδιά και στο μυαλό.

Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε !

Οι προσφορές των πολιτών γίνονται στην Εθνική Τράπεζα και στους ακόλουθους λογαριασμούς:

Για την Ελλάδα: Αριθ. Λογαριασμού: 14654403519

Για το εξωτερικό: Αριθ. Λογαριασμού: ΙΒΑΝ: GR 2101101460000014654403519

Aποδέκτης Ι.Α.Α. (Κοινωνικό Φαρμακείο)

Η Διευθύντρια Διεθνών Ραδιοφωνικών Εκπομπών

Ιωάννα Τριανταφύλλη

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλ: 210 606 6895-6
Φαξ: 210 606 6309
E mail: era5@ert.gr

No comments: