Friday 2 March 2012

Έρανος για την Ελλάδα

Πρός τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Αξιοτίμους Προέδρους και τα Μέλη των Επιτροπών των Εκκλησιών, των Βοηθητικών Αδελφοτήτων, των Σχολικών Εφορειών, τούς Εκπαιδευτικούς Συλλόγους, τα Σωματεία, τα Κόμματα και τις Οργανώσεις, και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Αγαπητοί μας εν Κυρίω,

Με την είσοδό μας εις την ιερή και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, σας εύχομαι Καλό Στάδιο και με ειρήνη και κατάνυξη να διέλθουμε την περίοδο αυτή και με χαρά να αξιωθούμεν να εορτάσουμε τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Απευθύνω τούτο το γράμμα για να σας γνωρίσω ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με όλες τις Οργανώσεις και Φορείς της Ομογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, απεφάσισε ομοφώνως την οργάνωση εράνου οικονομικής βοήθειας προς τους εν Ελλάδι αδελφούς μας, ειδικώτερα εκείνων, οι οποίοι χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη συμπαράσταση και αγάπη μας.

Σύμφωνα με την εισήγηση και την επιθυμία της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Έρανος, η βοήθειά μας, θα αποτελείται μόνο από χρήματα, τα οποία θα συλλέγονται από τις Εκκλησίες και τις Οργανώσεις, και θα κατατίθενται εις ειδικόν λογαριασμόν της Τραπέζης, η δε υπεύθυνη προς τούτο Επιτροπή θα αναλάβει την αποστολή της δικής μας βοήθειας στην Ελλάδα.

Είναι περιττό να υπενθυμίσω ότι ο καθένας και η καθεμία από μας καλείται να συνδράμει γενναιόδωρα ώστε να εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας προς τους εν Ελλάδι εμπερίστατους αδελφούς μας και την διάπυρη ευχή μας για την σύντομη απομάκρυνση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα.

Συμβουλεύουμε λοιπόν πατρικά, και ειδικότερα τους Ιερείς και τους Προέδρους των Εκκλησιών, όπως πρωτοστατήσουν εις την οργάνωση και επιτυχία του Εράνου και στην άμεση αποστολή των χρημάτων στην Αρχιεπισκοπή σε επιταγή ως ακολούθως «GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE OF THYATEIRA AND GREAT BRITAIN». Τα χρήματα του Εράνου θα αποσταλούν εις την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία οργανώνει συσσίτια και τρέφει χιλιάδες απόρου λαού καθημερινώς.

Η περίοδος αυτή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι επίκαιρη και συμβολικά μας υπενθυμίζει την φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη και την φροντίδα για «τους Πλησίον μας», οι οποίοι έχουν ανάγκη της δικής μας φροντίδας και ενεργουμένης αγάπης και στοργής.

Αυτά αναφέρω προς ενημέρωσή σας και παρακαλώ θερμά όλους και όλες να μεριμνήσετε ανάλογα ώστε όλοι μας να συμβάλουμε κατά το μέτρον του δυνατού εις την επιτυχία του Εράνου.

Ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία και το φιλάδελφο σας φρόνημα και την σκέψη πολλών να συνδράμουμε γενναιόδωρα τους εν Ελλάδι οικονομικά δοκιμαζομένους αδελφούς μας. Ευχόμενος σε όλους σας Καλή Σαρακοστή, διατελώ μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης και τιμής.

Λονδίνο, 27 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

Σημείωση: Να αναγνωστεί από Άμβωνος την Κυριακή 4 ή 11 Μαρτίου 2012

No comments: