Tuesday 10 January 2012

2012 - Διεθνές Έτος...

Η Διεθνής Κοινότητα και εν προκειμένω τα καθ’ ύλην αρμόδια Ηνωμένα Έθνη καθόρισαν ώστε το τρέχον έτος 2012 να αναγνωρισθεί κατ’ αρχάς ως Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών. Ο κύριος σκοπός αυτής της αφιέρωσης είναι να υπογραμμισθεί η προσφορά των Συνεταιρισμών στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, και συγκεκριμένα στη μείωση της φτώχειας, στη μείωση της ανεργίας και στη συμβολή στην κοινωνική ολοκλήρωση. Το σύνθημα της αφιέρωσης αυτή είναι: «Οι Συνεταιριστικές επιχειρήσεις χτίζουν ένα καλύτερο κόσμο».


Επίσης, η ίδια χρονιά έχει ονομασθεί Διεθνές Έτος Αειφόρου (Βιώσιμης) Ενέργειας για Όλους, προκειμένου να αναδειχθεί η σπουδαιότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.


Τέλος δε, το 2012 αναγνωρίζεται ως Διεθνές Έτος Άλαν Τιούρινγκ. Σκοπός της αφιέρωσης αυτής είναι να τιμηθεί το πολυσχιδές έργο του Άγγλου μαθηματικού, κρυπτογράφου και πρωτοπόρου της πληροφορικής Άλαν Τιούρινγκ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννησή του (1912-1954).

No comments: