Thursday 22 December 2011

Μικρό Ημερολόγιο

...της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων εκδίδει κάθε χρόνο τέτοια εποχή δύο Ημερολόγια. Ένα μικρό, που κάποτε το ονομάζουμε «τσέπης», κι ένα μεγάλο σαν βιβλίο, με πολλές και ποικίλες λεπτομέρειες, που αφορούν τη ζωή της Ελληνορθόδοξης Ομογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.


Στη σημερινή ανάρτηση παρουσιάζουμε το μικρό Ημερολόγιο, το οποίο έχει 112 σελίδες και παρέχει σύντομες πληροφορίες για όλες τις Κοινότητες και τις Ιερές Μονές της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων. Διατίθεται δε από όλους τους Ναούς και τις Κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Το Ημερολόγιο προλογίζει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρει τα παρακάτω:


«Με την βοήθεια του Θεού μπήκαμε στην νέα χρονιά 2012 κατά την οποία, κατά αγαθή συγκυρία, συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση αυτής της Επαρχίας του Οικουμενικού θρόνου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία φέρει το βιβλικό όνομα Θυάτειρα και κατοικοεδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας... Τον περασμένο χρόνο αποχώρησαν από την σκηνή τούτου του κόσμου τέσσερις Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής: Οι Αρχιμανδρίτες Σωφρόνιος Παπαδόπουλος και Παντελεήμων Κουλούρης, ο Οικονόμος Ανδρέας Ιωαννίδης και ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ledwich... Αναφέρω επίσης ότι φέτος το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο θα ευλογήσει το Άγιον Μύρον...».

No comments: