Friday 16 December 2011

Βουνά οι κάρτες

Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε την φράση του τίτλου για να δείξουμε (αστειευόμενοι κατά κάποιον τρόπο) την πληθώρα των καρτών που ανταλλάσσονται αυτές τις ημέρες από τους ανθρώπους που τιμούν τα Χριστούγεννα.


Οι ευχές κυριολεκτικά πάνε κι έρχονται, και μέσω των καρτών, που είναι ένας όμορφος και κομψός τρόπος να μεταδοθεί -με τρόπο καλλιτεχνικό- το μέγα μήνυμα της ενανθρώπησης του Σωτήρα Χριστού.


Εμείς λαμβάνουμε εκατοντάδες κάρτες κάθε χρόνο και προσπαθούμε τουλάχιστον να ανταποδώσουμε τις ευγενικές ευχές που μας αποστέλλονται.


Χαιρόμαστε με τις κάρτες και τις ευχές όλων. Τις θεωρούμε όλες ειλικρινείς και πολύτιμες για εμάς.


Ξεχωρίζουμε κάποιες με διάφορα κριτήρια, κυρίως για την πρωτοτυπία τους. Είναι αλήθεια ότι ένα έργο ενός παιδιού, μια ωραία βυζαντινή εικόνα, ή μια φωτογραφία που τραβήχτηκε ειδικά για να αποτελέσει το θέμα της κάρτας, πάντα τραβούν την προσοχή.


Στην παρούσα ανάρτηση, η πρώτη κάρτα μας ήλθε από την Κύπρο από τον Καθ. Κώστα Χατζηστεφάνου και απεικονίζει την Παναγία Παρηγορήτρια. Η δεύτερη μας εστάλη από τον Αγγλικανό Επίσκοπο του Willesden Πέτρο. H Τρίτη είναι από την Ελληνο-Κυπρία Ευρωβουλευτή του Λονδίνου κα. Μαρίνα Γιαννακουδάκη. Η τέταρτη είναι από τον Δήμαρχο της περιοχής μας, του Harrow ΒΔ Λονδίνου, κ. Mrinal Choudhury, ενώ η πέμπτη και τελευταία είναι από την Ελληνο-Κυπρία Δήμαρχο του Μπάρνετ Βορ. Λονδίνου κα. Παντελίτσα Rutter και απεικονίζει ζωγραφικό έργο 7-χρονου Άγγλου μαθητή.

1 comment:

Anonymous said...

Ωραίες!