Wednesday 16 November 2011

Ο Μπάσης στο Λονδίνο

Τις λεπτομέρειες της πρόσφατης συναυλίας Κότσιρα - Μπάση στο Λονδίνο τις παρουσιάσαμε σε ειδική ανάρτηση.


Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση που αφιερώνουμε στην εν λόγω συναυλία και συγκεκριμένα στον μουσικολογιώτατο και μελωδικότατο νέο τραγουδιστή, το Δημήτρη Μπάση, ο οποίος αποτελεί ένα από τα νέα και μεγάλα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.




Ο Μπάσης είναι μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα, γεμάτη από πλούσιο ταλέντο, πηγαία έμπνευση, ρίζες βαθιές και σταθερές στη γνήσια μουσική της ελληνικής φυλής (βυζαντινή - δημοτική). Είναι σαφές ότι έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική πορεία στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και το μέλλον θα αποδείξει την αδιαμφισβήτητη αξία του.




Γνήσιο τέκνο του Απόδημου Ελληνισμού, ξεκινάει από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών να ασχολείται με την ιεροψαλτική. Στα είκοσι είναι ήδη επαγγελματίας τραγουδιστής. Το 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος, με τίτλο «Με τη Φόρα του Ανέμου». Ακολουθεί το τραγούδι του «Ψίθυροι Καρδιάς», με το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Οι συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Χρήστο Νικολόπουλο ήταν καθοριστικές για την καριέρα του. Η θητεία του στη βυζαντινή μουσική και η αγάπη του για το ζεϊμπέκικο είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής του ταυτότητας.




Οι ευχές και η στήριξή μας θα τον συνοδεύουν σε ό,τι κάνει στο μέλλον. Η πορεία του θα είναι σίγουρα λαμπρή και πάντα ανοδική.

No comments: