Friday 4 November 2011

Ο Κότσιρας στο Λονδίνο

Τις λεπτομέρειες της πρόσφατης συναυλίας Κότσιρα - Μπάση στο Λονδίνο τις παρουσιάσαμε σε ειδική ανάρτηση.


Σήμερα σκέφτηκα να δούμε λίγο τον ένα από τους δύο μεγαλοφωνώτατους αποστόλους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, το Γιάννη Κότσιρα.




Προφανώς δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω για την τέχνη και την καλλιτεχνία του Κότσιρα. Όμως αισθάνομαι κι εγώ, όπως και τόσοι άλλοι Νεο-Έλληνες ιδιαίτερη χαρά και εύνοια για τη δυνατότητα που έχουμε να ακούμε και να απολαμβάνουμε ένα τόσο σπουδαίο και εμπνευσμένο τραγουδιστή.




Έναν άνθρωπο απλό, γεμάτο ανθρώπινες αλλά και πολιτικο-κοινωνικές ευαισθησίες, που οπωσδήποτε τιμά με την παρουσία και την προσφορά του τον χώρο της ελληνικής μουσικής τέχνης.




Ο Κότσιρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου 1969 και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1990, τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά. Το 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο μουσικό του άλμπουμ με τον τίτλο «Αθώος Ένοχος». Από τότε έχει εκδόσει αρκετά τραγούδια και δίσκους με μεγάλη επιτυχία. Τραγούδησε μάλιστα και το άσμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2004, με τον τίτλο: «Pass the flame», το οποίο ερμήνευσε και ζωντανά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.




Ας ευχηθούμε ο Θεός να τον έχει καλά και να σκορπίζει πάντα το χομόγελο, τη χαρά και την αισιοδοξία, όπου καλείται να διασκεδάσει ένα λαό που περνά, σχεδόν άθελά του, από κρίση σε κρίση.

No comments: