Thursday 14 July 2011

Γιάννης Πολυκανδριώτης

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης είναι ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοδιδάσκαλος, συνθέτης και οργανοπαίχτης (παίζει μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, λαούτο και άλλα έγχορδα όργανα), γόνος σημαντικής οικογένειας Ελλήνων μουσικών, με πατέρα τον ρεμπέτη μακ. Θεόδωρο Πολυκανδριώτη και αδελφό τον πασίγνωστο συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη.


Τα τελευταία χρόνια κατοικεί με την οικογένειά του μόνιμα στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται μουσικά μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής Ομογένειας.


Διδάσκει σε Ελληνικά Παροικιακά Σχολεία, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, και έχει πολλά Ελληνόπουλα της Ομογένειας μαθητές του.




Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται πυρετωδώς για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ελληνική μουσική σε διάφορες προ-ολυμπιακές εκδηλώσεις που οργανώνονται στο Λονδίνο. Επίσης θα παίξει με την ορχήστρα των Νέων της Ομογένειας, που ο ίδιος έχει ιδρύσει, σε διάφορες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Στο βίντεο της παρούσας ανάρτησης παρουσιάζεται να κάνει πρόβα με δύο από τους μαθητές του, τη Μαρία και τον Δημήτρη.

2 comments:

logia said...

εξαίρετη μουσική οικογένεια με μεγάλη προσφορά στο ενεργητικό της!

Anastasios said...

@ logia,

Είναι σημαντικό ότι η Ομογένεια κρατάει τις μουσικές παραδόσεις του λαού μας, κι είναι πολύ σπουδαίο που υπάρχουν άνθρωποι πρώτης γενεάς, καλλιτέχνες, δάσκαλοι και άλλοι, που μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν στους νεώτερους τα ιδιαίτερα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού!