Thursday 12 May 2011

Γενικά Προξενεία Ελλάδας

Μέσα στο αρνητικό πνεύμα της οικονομικής κρίσης της αγαπημένης Πατρίδας αναγκαστικά θυσιάζονται και για τούτο καταργούνται 7 Γενικά Προξενεία της Ελλάδας για λόγους οικονομίας. Συγκεκριμένα επτά Γενικά Προξενεία (Λονδίνου, Βρυξελλών, Παρισίων, Ανόβερου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης), δυο προξενεία (Νίς και Ντέρμπαν) καθώς και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση καταργούνται, με βάση τρία προεδρικά διατάγματα που κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, δημιουργούνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας:

α). Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου,

β). Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου,

γ). Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας, με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Μασσαλίας.

Με τα διατάγματα γίνεται μερική μεταφορά προσωπικού σε άλλες θέσεις ενώ καταργούνται και πολλές θέσεις εργασίας.

Αυτό είναι βέβαια μια άκρως αρνητική εξέλιξη, αλλά οπωσδήποτε δικαιολογημένη και μάλλον και αναμενόμενη, μετά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πάντως η Ομογένεια της Μεγ. Βρετανίας, την οποία το παρόν ιστολόγιο γνωρίζει καλύτερα από τις υπόλοιπες που αναφέρονται παραπάνω, σίγουρα θα υποφέρει από την εν λόγω έλλειψη και απουσία και προβλέπονται να δημιουργηθούν παντός είδους προβλήματα.

No comments: