Sunday 10 April 2011

Τα Θυρανοίξια

Ιερή συγκίνηση και χαρά ανέκφραστη πλημύρισε τις ψυχές όλων μας χθες βράδυ, που παρευρεθήκαμε στην Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και της Αγίας Παρασκευής.



Η θεοφιλής και φιλογενής Κοινότητά μας, η οποία ιδρύθηκε το 1975, σ’ αυτήν την ωραία περιοχή του ΒΔ Λονδίνου, στο Harrow, έκανε ένα τολμηρό άλμα στο όνειρο και στο μέλλον. Με σεβασμό και πιστότητα στις Ιερές Παραδόσεις μας και με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση κατάφερε να επιτύχει κάτι μοναδικό, που η Ομογένειά μας στη Μεγ. Βρετανία δεν είχε καταφέρει για περισσότερα από 100 χρόνια, δηλαδή να οικοδομήσει εκ θεμελίων νέο Ιερό Ναό, σε βυζαντινό ρυθμό, και να τον παραδώσει από χθες στη λατρεία του Αγίου Θεού μας και στην τιμή των Προστατών Αγίων.



Οι Άρχοντες, τα πιστά μέλη, οι αφοσιωμένοι φίλοι και οι ευλαβείς προσκυνητές και χορηγοί, αισθάνθηκαν πως εδώ πραγματοποιήθηκε ένας αληθινός άθλος και ένα πραγματικό θαύμα. Ο άθλος έχει διάσταση ιστορική, όπως και το έργο που μόλις ολοκληρώσαμε. Το θαύμα δε, μας συνδέει κατ’ αρχάς με τον Πατέρα μας τον εν τοις ουρανοίς, ο οποίος μας ελέησε και μας ευλόγησε απλόχερα, και μας συνδέει επίσης με την ιερή πίστη των Αγίων Πατέρων μας.



Το έργο αυτό παραδίδεται τώρα πια στην ιστορία, η οποία θα δικαιώσει τους κτήτορες, τους ευεργέτες, τους δωρητές και όλους αυτούς που στήριξαν ποικιλότροπα την ευγενική αυτή προσπάθεια. Επίσης δε, κληροδοτείται στην ελπιδοφόρα νέα γενεά μας, η οποία θα συνεχίσει το ιερό έργο που εμείς ξεκινήσαμε.



Είθε η χάρις του Μεγάλου Θεού μας και οι πρεσβείες των Προστατών Αγίων μας να είναι πάντα μεθ’ ημών.

2 comments:

Anonymous said...

Επετελέσθη ένα πραγματικό Θαύμα!
Σε χρόνο ρεκόρ, οικοδομήσατε αυτόν τον περικαλλή Ι.Ναό και όλοι όσοι συνέβαλλαν στην ανέγερση του ας έχουν τις ευλογίες του Αγίου Θεού και του Αγ.Παντελεήμονος.
ΑΞΙΟΙ!

Κ.Κ.

Anastasios said...

@ K.K.,

Άρχοντά μου,

Η συγκίνησή μας δεν μπορεί να περιγραφεί. Νέοι και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, Έλληνες και άλλοι, με δάκρυα στα μάτια ενωθήκαμε κάτω από τους ιερούς θόλους του νεόδμητου Ναού μας και δοξάσαμε τον Άγιο Θεό μας που μας αξίωσε να φθάσουμε αισίως στο τέρμα αυτής της ευλογημένης προσπάθειας...