Friday 25 March 2011

Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης

...για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

«Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και του απ' αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις. Ο Υιός του Θεού υιός της Παρθένου γίγνεται και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται. Διό και ημείς συν αυτώ, τη Θεοτόκω βοήσωμεν: Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου».

Mεγάλη η σημερινή εορτή για την Εκκλησία και το Γένος μας. Η Παναγιά μας εισέρχεται εκούσια στο σχέδιο της οικονομίας του Αγίου Θεού μας και η Πατρίδα μας ξεκινά τη διαδικασία απελευθέρωσης και ανεξαρτοποίησης.


Στο σπουδαίο εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού αναφέρεται και ο εκλεκτότατος αδελφός και συλλειτουργός Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης, μέσα από την εκπομπή «Η Φωνή της Εκκλησίας» του Ελληνικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Λονδίνου.

Ο χειμαρρώδης λόγος του κυριολεκτικά σε καθηλώνει. Ο π. Αιμιλιανός θυμίζει απολύτως λόγο χρυσοστομικό, και σε εμπνέει στην παρακολούθηση και στην περαιτέρω έρευνα και μελέτη. Με θητεία στο Άγιο Όρος και στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια δε στο Νότιο Λονδίνο και με θεολογικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έχει πλήρη και γνήσια αφοσίωση στο σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και μια μεγάλη και πλούσια προσφορά στην Ι.Α. Θυατείρων και Μ.Β., στον ποιμαντικό, εκπαιδευτικό, δημοσιογραφικό και άλλους τομείς, όπου του αναθέτει υπηρεσία ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ.Β. κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος έχει διακρίνει την αφοσίωσή του στην Εκκλησία και τα πολλαπλά ταλέντα του και τον έχει αξιοποιήσει ανάλογα.

No comments: