Tuesday 6 July 2010

περ. «Κουκούτσι»

Πρόσφατα έγινα αποδέκτης του δεύτερου τεύχους του νέου Εξαμηνιαίου Περιοδικού Περιποίησης, με την επωνυμία «Κουκούτσι». Είναι μια νέα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια καταγραφής και προβολής του οικουμενικού έργου Ποίησης, που η έμπνευση και δημιουργία των εργατών του πνεύματος προσφέρει στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Και αναφέρομαι σε οικουμενική Ποίηση γιατί οι συντελεστές του περιοδικού αυτού δεν θέλησαν το έργο τους να έχει στενά εθνικά όρια, αλλά ανοίχτηκαν προς την παγκόσμια ποιητική παραγωγή (παλαιστινιακή ποίηση κ.ά.), μελέτησαν γνωστά και άγνωστα έργα και τα παρουσιάζουν με ωραίο και έξυπνο τρόπο, διανθισμένα από όμορφα καλλιτεχνικά σχέδια και άλλα ζωγραφικά έργα, γιατί όπως πιστεύουν «ο εικαστικός σχολιασμός μπορεί να εντείνει τη μαγεία της ανάγνωσης».

Ο ευφάνταστος ορισμός της Ποίησης ως «τρυγόνας της αποδημίας», από τον εκδότη του περιοδικού Βασίλη Ζηλάκο, μας δημιούργησε γλυκά συναισθήματα νοσταλγίας και συγκίνησης, αφού εμείς στη Διασπορά βιώνουμε εμπειρικά Αποδημία και Ποίηση.

Ας ευχηθούμε ολόψυχα η νέα αυτή δημιουργία, το καινούργιο περιοδικό Περιποίησης να είναι επιτυχημένο, ευπώλητο και καλοτάξιδο και οι δημιουργοί του να βαδίζουν πάντα από επιτυχία σε επιτυχία.

No comments: